Новини Новини 30.03.2022 о 16:01 comment views icon

Google виділив $5 млн грантів для підтримки українських стартапів [Умови та критерії]

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заступник головного редактора, керівник відділу новин

В Google повідомили про створення спеціального фонду підтримки для стартапів в Україні. Це передбачає нова ініціатива під назвою Google for Startups Ukraine Support Fund. На створення фонду Google виділіть 5 мільйонів доларів, а сам фонд візьме на себе розподіл грошових грантів серед українського бізнесу протягом 2022 року.

З початку війни Google активно допомагає Україні — переважно зусилля компанії спрямовані на підтримку біженців та боротьбу з дезінформацією. 29 березня CEO Google Сундар Пічаї зустрівся з кількома українськими підприємцями у кампусі для стартапів у Варшаві (Google for Startups Campus), щоб з’ясувати, як на практиці допомогти спільноті стартапів. За підсумками зустрічі було прийнято рішення про створення спеціального фонду підтримки для українських стартапів. Для українського бізнесу це шанс отримати фінансування, взявши участь у грантовій програмі. До того ж грошова підтримка — лише один із пунктів.

Деталі програми

Фонд підтримки українських стартапів від Google у розмірі 5 мільйонів доларів виділить допомогу приблизно 50 компаніям, заснованим в Україні, протягом 2022 року. Додатково на кожен стартап буде виділено Google Cloud.Також стартапи отримають підтримку Google менеджерів. Фонд керуватиметься Huge Thing.

«Ці фінансові інвестиції без участі в капіталі та практична підтримка покликані допомогти українським підприємцям підтримувати та розвивати свій бізнес, зміцнювати свою громаду та будувати фундамент для післявоєнного економічного відновлення».

із заяви Google

Умови та критерії

Google вже почала приймати заявки на сайті програми за наступною онлайн-формою. Подаватися можуть всі стартапи, які відповідають наведеним нижче критеріям:

Google виділив $5 млн грантів для підтримки українських стартапів [Умови та критерії]

Також на сайті Google for Startups Ukraine Support Fund є розділ FAQ, де можна знайти відповіді на всі основні запитання щодо ініціативи.

Курс English For Tech: Speaking&Listening від Enlgish4IT.
Після курсу ви зможете найкраще презентувати свої досягнення, обговорювати проекти та вирішувати повсякденні завдання англійською мовою. Отримайте знижку 10% за промокодом TCENG.
Дізнатись про курс

Інша допомога Google для українського бізнесу

Окрім того, Google запросила українські стартапи скористатися простором кампуса Google for Startups Campus в Варшаві як тимчасовим офісом. Перші кілька стартапів, якими керують переважно жінки, які залишили країну, вже працюють із кампусу. Які саме, не уточнюється.

Раніше співробітники Google виділили понад 35 мільйонів доларів на фінансування та підтримку в натуральній формі. Це включає підтримку організацій, орієнтованих на людей в Україні, як-от «Нова Україна» та Fight for Right, а також некомерційних організацій, які підтримують біженців у прикордонних країнах, таких як Польський центр міжнародної допомогиУгорська міжцерковна допомогаРумунський Червоний Хрест та People in Need у Словаччині. Додатково Google анонсувала новий грант для біженців з обмеженими можливостями, а також грант Google.org Fellowship у Tech to the Rescue, молодої польської некомерційної організації, яка з’єднує технологічні компанії та експертів-волонтерів з організаціями гуманітарної допомоги, щоб допомогти вирішувати технічні потреби. Команда Google.org Fellows працюватиме на безоплатній основі, щоб допомогти створити та розширити свою платформу та зусилля.

***

Україна завжди вирізнялася з-поміж інших сильною та активною екосистемою стартапів. З початку 2021 року 126 українських стартапів з приблизно 2000 змогли залучити венчурне фінансування.  Україна тримається та перемагає у війні, а подібні ініціативи наразі критично необхідні, щоб досягти успіху та створити технології, які зараз потрібні нашій країні. Після перемоги регіон почне відновлюватися, а стартапи та технологічні компанії стануть ключовими для відбудови української економіки, створення робочих місць та позитивного впливу на міста, які є їхніми домівками.

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: