Новини IT-бізнес 19.07.2023 о 16:20 comment views icon

Google вимкне інтернет частині співробітників — новий експеримент зі зменшення ризику кібератак

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Деякі працівники Google відсьогодні починають працювати на ПК без доступу в інтернет, згідно з пілотною програмою захисту від кібератак, повідомляє CNBC.

На початку Google відібрала 2500 співробітників – однак згодом дозволила деяким з них відмовитися від проєкту, натомість залучивши тих, хто самостійно виявив бажання взяти участь.

Протягом певного періоду часу співробітники використовуватимуть робочі комп’ютери без доступу в інтернет (за винятком внутрішніх вебінструментів і Google), а також не матимуть кореневого доступу, тобто не зможуть запускати адміністративні команди або встановлювати програми.

Усі ці зусилля будуть спрямовані на зниження ризику кібератак, яким часто піддаються працівники пошукового гіганта.

«Якщо пристрій працівника зламано, зловмисники можуть отримати доступ до даних користувача та коду інфраструктури, що може призвести до великого інциденту та підірвати довіру користувачів‎», – йдеться в одному внутрішніх документів компанії.

В Google впевнені, що обмеження доступу в інтернет для великої кількості працівників гарантує, що зловмисники не зможуть легко запустити довільний код віддалено або отримати дані.

Нині компанії стикаються з усе більш «‎витонченими» атаками хакерами. Минулого тижня Microsoft, наприклад, заявила, що китайська розвідка зламала облікові записи електронної пошти, що належать двом десяткам державних установ у США та Західній Європі. Google також має урядові контракти США з моменту відкриття підрозділу державного сектора торік.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: