Новини Софт 02.11.2022 о 13:51 comment views icon

Google запустила в Україні освітній хаб «Знання» — окремий сайт, де зібрані корисні навчальні ресурси та матеріали

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заступник головного редактора, керівник відділу новин

2 листопада в Україні відбувся офіційний запуск освітнього хабу Google Знання. Водночас наша держава стала першою країною у світі, де було представлено локальну версію хабу, покликаного допомогти українцям отримувати нові навички та розвивати кар’єру попри важкі часи.

Google Знання — це спеціальний освітній сайт, який об’єднує в одному місці всі ресурси навчальні Google. Інформаційними партнерами хабу виступили Мінцифри, платформа «Дія. Цифрова освіта» та Міносвіти.

«Освітній хаб допоможе будь-кому в Україні вивчати будь-що у світі, незалежно від того, чи це знання для школи, знання для роботи чи знання для життя»

із опису ініціативи Google

У хабі Google Знання є 3 основні розділи:

  • «Знання для школи» — у цьому розділі зібрані ресурси Google призначені для освітян, учнів та їхніх батьків, щоб відкрити нові інструменти для навчання і викладання онлайн Серед них:
  • «Знання для роботи» — розділ містить ресурси, які стануть у пригоді тим, хто прагне набути практичні навички, знайти нову роботу та шукає ідеї для розвитку бізнесу. Тут є:
    • Нові цифрові можливості з Google — сайт, де зібрані навчальні ресурси від Google задля досягнення пришвидшення розвитку та стійкого відновлення економіки.
    • Digital Workshop — платформа для тих, хто хоче удосконалити навички роботи в Інтернеті, потрібні для розвитку бізнесу, кар’єрного зростання чи просто для впевненості у власних силах.
    • Професійні сертифікати — гнучкі навчальні онлайн-програми, які допоможуть отримати важливі практичні навички, а також отримати сертифікат про здобуття навичок у професіях, що мають попит.
    • Розвивайте кар’єру з Google Cloud — навчальна програма для ІТ-розробників і студентів з основ роботи з хмарними технологіями.
    • Google для малого та середнього бізнесу — добірка ресурсів й порад, які можуть стати в пригоді для українського бізнесу.
    • Market Finder — безплатний сервіс, який допомагає компаніям виходити на нові ринки, шукати нових клієнтів та партнерів, збільшувати експортні продажі онлайн тощо.
  • «Знання для життя» — в цьому розділі зібрані всі ресурси Google для пізнання світу та саморозвитку. Власне, це найбільш популярні сервіси компанії, серед яких Пошук, YouTube, Google Перекладач, Планета Земля, Google Об’єктив та інші.

Google передасть українським вчителям не 43 тис. хромбуків, а 50 тис. (вони вже почали надходити), а також відкриє 250 університетам і коледжам доступ до преміальних функцій Google Workspace for Education на пів року


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: