Новини Новини 11.10.2022 о 20:50 comment views icon

Ілон Маск заперечує інформацію про спілкування з путіним перед публікацією скандального опитування у Twitter щодо “мирного плану” для України

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Іан Бреммер, політолог та президент компанії Eurasia Group, розповів, що Маск спілкувався з президентом росії володимиром путіним напередодні публікації твіту про “мирний план” для України.

У розсилці, яку отримали всі підписники Eurasia Group, Іан пише, що Маск сказав йому, що путін “готовий до переговорів” тільки в тому випадку, якщо Крим залишиться російським, а Україна набуде постійного нейтралітету і визнає анексію росією Луганська, Донецька, Херсона та Запоріжжя.

За словами Бреммера, путін сказав Маску, що цієї мети буде досягнуто “попри все”, включаючи можливість завдання ядерного удару, якщо Україна вторгнеться в Крим, який росія анексувала в 2014 році.

Маск також сказав Бреммеру, що “все має бути зроблено, щоб уникнути такого результату”.

Минулого тижня Маск розмістив у Twitter, по суті, ті ж пункти, хоча й запропонував, щоб фальшиві референдуми на анексованих територіях були перепроведені під наглядом ООН.

Курс-професія "Дизайнер інтер'єрів" від Skvot.
Велика практична програма для всіх, хто хоче засвоїти професію дизайнера інтер'єрів і заробляти на реальних проєктах відразу після курсу. Досвідом та інсайтами діляться одразу три лектори.
Програма курсу

Маск у свою чергу, буквально півгодини тому у Twitter, заперечив повідомлення Бреммера, зазначивши, що спілкувався з путіним 18 місяців тому  – і тільки на тему “космосу”.

Раніше цього року Маск викликав путіна “на бій” і сказав, що розмовляв з ним по відеоконференції минулого року.

Курс-професія "Дизайнер інтер'єрів" від Skvot.
Велика практична програма для всіх, хто хоче засвоїти професію дизайнера інтер'єрів і заробляти на реальних проєктах відразу після курсу. Досвідом та інсайтами діляться одразу три лектори.
Програма курсу

Ілон Маск став популярним в Україні на ранніх етапах війни, відправивши свої інтернет-термінали Starlink для забезпечення зв’язку ЗСУ після вторгнення росії, проте піддався жорсткій критиці з боку українців, зокрема й президента Володимира Зеленського, після публікації російсько-українського “мирного плану” .

Бреммер написав, що Маск також повідомив про відмову від запиту України на активацію Starlink у Криму. За повідомленням британської газети Financial Times, українські сили повідомляють про проблеми зі зв’язком, продовжуючи контрнаступ у районах, які раніше утримували російські війська на сході та північному сході країни. У відповідь Маск розкритикував репортаж FT, заявивши, що те, що відбувається на полі бою, “засекречено”.

Ілон Маск запропонував зробити Тайвань спеціальним адміністративним районом Китаю – у відповідь тайванські чиновники порекомендували мільярдеру «найняти політичного радника»

Джерело: Vice


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: