Новини Крипто 10.05.2022 о 11:36 comment views icon

Instagram починає тестувати показ NFT у стрічці, на черзі Facebook

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/photo_2022-02-28_17-50-39-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/photo_2022-02-28_17-50-39-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/photo_2022-02-28_17-50-39-1-96x96.jpg

Максим Григор'єв

Автор новин

Група творців і колекціонерів незамінних токенів (або NFT) скоро зможе демонструвати свої досягнення в Instagram. Генеральний директор Meta Марк Цукерберг підтвердив, що компанія тестує NFT на платформі й «аналогічна функціональність» скоро з’явиться на Facebook.

Глава Instagram Адам Моссери повідомив у відеоролику, що бета-тестери зі США отримають можливість показу NFT у стрічці, історіях та повідомленнях. Відомості про NFT зображаються так само як профілі та товари з мітками, і називаються «цифровими колекційними предметами». При натисканні на позначку показуються такі відомості, як ім’я власника та автора.

Моссери сказав, що тест для початку невеликий, щоб Instagram міг навчатися у спільноти. Можливо, намагаючись подолати недовіру до великої платформи соціальної мережі, що вклинюється у NFT, він порушує питання про сперечання між компаніями, такими як Instagram, та децентралізованою етикою Web3.

Онлайн-курс "Предметний дизайн" від Skvot.
Навчіться створювати функціональні, трендові та ергономічні дизайни меблів та предметів інтер’єру.
Детальніше про програму курсу і лекторів

«Я хочу заздалегідь визнати, що NFT, технології блокчейн та Web3 загалом – це про розподіл довіри, розподіл влади. Але Instagram є централізованою платформою, тож тут є певні складнощі».

Адам Моссері

Для показу NFT потрібно під’єднати обліковий запис Instagram до цифрового гаманця, щоб опублікувати повідомлення для всього світу. Соцмережа може автоматично використовувати дані блокчейну для додавання автора та власника до посту.

Instagram починає тестувати показ NFT у стрічці, на черзі Facebook

Instagram підтримуватиме гаманці від MetaMask, Rainbow та Trust Wallet. Незабаром з’являться Coinbase, Dapper та Phantom.

За словами представника Meta Крістін Пай, спочатку підтримуватимуться NFT на блокчейнах Ethereum і Polygon, а незабаром з’являться Solana та Flow.

Онлайн-курс "Предметний дизайн" від Skvot.
Навчіться створювати функціональні, трендові та ергономічні дизайни меблів та предметів інтер’єру.
Детальніше про програму курсу і лекторів

Моссери підкреслює, що підтримка NFT в Instagram допоможе ознайомити з технологією ширше коло людей. Instagram – не перша платформа, що робить це: у січні Twitter представив NFT на платформі у вигляді шестикутних зображень профілю. Значок у кутку постів Instagram про NFT також має вигляд шестикутника. Хоча компанії та знаменитості швидко підхопили NFT, а деякі недавні продажі призвели до тимчасового сплеску активності, у звіті The Wall Street Journal минулого тижня писав, що після піку у вересні минулого року продаж знизився.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: