Новини Крипто 16.05.2022 о 19:42 comment views icon

Китай створює свою блокчейн-платформу BSN, не оголошуючи про це публічно

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg

Вадим Карпусь

Автор новин

У 2019 році президент Китаю Сі Цзіньпін заявив, що його країні необхідно «використовувати можливості», які надає технологія блокчейн.

Він сказав, що блокчейн став «важливим проривом у незалежних інноваціях основних технологій». В результаті цього виступу блокчейн був зведений до рангу національного пріоритету Китаю серед інших технологій, таких як напівпровідники. З того часу Китай без особливого розголосу створює платформу, покликану полегшити розгортання технології блокчейн для компаній. Вона отримала назву BSN (Blockchain-based Service Network, сервісна мережа на основі блокчейн).

Платформа BSN орієнтована на компанії, що експлуатують інфраструктуру хмарних обчислень. Це може бути як великий гравець, такий як Amazon або Microsoft, так і невелика компанія, яка керує власною приватною хмарою або інтранетом. Платформа BSN позиціюється як «універсальний магазин» для розгортання цих блокчейн-додатків у хмарі. Такий процес інакше міг би бути дорогим і трудомістким.

Ще однією перевагою китайської платформи є вирішення однієї зі складних проблем у галузі – інтероперабельності (спосіб змусити різні блокчейни працювати один з одним). Наприклад, якщо у двох банків є додатки, створені на різних блокчейн-платформах, вони можуть не працювати один з одним. Але додатки, створені через інфраструктуру BSN, сумісні.

Для компаній, які хочуть використовувати кілька блокчейн-додатків у своїй організації, BSN дозволить зробити це через наявного постачальника хмарних сервісів, а не встановлювати безліч нових серверів для створення продукту блокчейну. Ідея полягає в тому, що бізнес або уряд можуть використовувати платформу BSN для простого розгортання блокчейн-додатків без великих витрат.

Водночас до платформи BSN не прив’язана криптовалюта. Це викликано тим, що Китай заборонив діяльність, пов’язану з криптовалютою, та зробив її незаконною. За словами експертів, BSN пропонує привабливу інфраструктуру, не пов’язану із криптовалютою. Так що платформа може викликати інтерес у компаній, які не хочуть наражатися на ризики, пов’язані з нестійким характером цифрових валют.

Онлайн-курс "Стратегічний маркетинг" від Laba.
Навчіться збільшувати ROI компанії, відстежувати тренди просування та завойовувати нові ринки завдяки комплексній маркетинговій стратегії.
Програма курсу і реєстрація

За BSN стоїть стартап Red Date Technology зі штаб-квартирою в Гонконгу, який є одним із засновників платформи. Проєкт також підтримують урядові організації Китаю, включаючи Державний інформаційний центр (SIC) при Національній комісії Китаю з розвитку та реформ (NDRC) та державну телекомунікаційну компанію China Mobile.

Автори BSN мають амбіції вийти на глобальний рівень. Однак зв’язки з китайським урядом можуть ускладнити це. При цьому BSN «намагається відокремити частину BSN International від внутрішніх зусиль і [намагається] дистанціюватися від підтримки уряду Китаю». Ще однією проблемою на шляху до глобалізації може стати відсутність прив’язки криптовалюти, оскільки «багато людей не зацікавлені» у пропозиції некриптовалютного блокчейну.

Джерело: cnbc


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: