Новини Пристрої 18.10.2023 о 21:13 comment views icon

Куо: попит на Apple MacBook істотно впав — за підсумками року продажі «найкращих ПК» заваляться на 30%

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Стабільне зростання продажів MacBook, яке спостерігалось протягом пандемічних 2020-2021 рр. та навіть в постпандемічний 2022-й, цьогоріч змінилося відчутним спадом — за оцінкою відомого аналітика Мін-Чі Куо, за підсумками 2023 року продажі ноутбуків Apple заваляться на 30%, до 17 млн штук.

За даними аналітика, попит на 15-дюймовий MacBook Air на M2 «істотно» впав після завершення періоду покупок до нового навчального року, і Apple у четвертому кварталі зіткнеться з нижчими постачаннями MacBook, ніж в минулі роки. Це досить показово, адже четвертий квартал історично важливий для Apple — цей високий різдвяний сезон, коли споживачі активно закуповуються гаджетами до свят. Зазвичай продажі в період різдвяних розпродажів високі, особливо в Apple.

Нова оцінка Мін-Чі Куо щодо спаду продажів MacBook на 30% у 2023-му гарно співвідноситься з нещодавніми звітами аналітиків Gartner та IDC щодо ринку ПК — минулого кварталу продажі Apple обвалились приблизно на 25%.

Продажі PC та ноутбуків впали на 9% минулого кварталу — до найнижчої позначки за два роки. У Apple найбільший спад (на 24%)

Щодо причин падіння продажів, за словами Куо, головними факторами є зниження попиту з боку клієнтів, які працюють вдома, а також через «зменшення споживчої привабливості» mini-LED та чипів Apple Silicon. Очікується, що Apple зменшить цьогорічний план випуску 15-дюймового MacBook Air на M2 щонайменше на 20%.

Онлайн-курс "Комунікаційний менеджер" від Skvot.
Ви отримаєте скіли комунікації, сформуєте CV та розробите власну one page strategy. Для своєї карʼєри та успішного масштабування бренду.
Програма курсу і реєстрація

І Мін-Чі Куо, і журналіст Марк Гурман з Bloomberg незалежно повідомляють, що Apple не планує нових комп’ютерів Mac до кінця року. Натомість компанія зосередиться на «розвантаженню складів, а також переформатуванні продуктової та маркетингової стратегій» на наступний рік.

MacBook Pro 16 матиме процесор M3 Max із 40 ядрами GPU та до 48 ГБ оперативки. Apple викупила всі потужності TSMC для 3-нм процесорів на рік уперед


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: