Новини Технології 26.09.2023 о 09:05 comment views icon

Людиноподібний робот Tesla пробує в йогу — і вже вміє балансувати на одній нозі

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Навіть роботи вже на спорті, а ти?

Ілон Маск поділився відео з апдейтами робота-гуманоїда Tesla, і той тепер, схоже, досить непогано контролює свої кінцівки, що аж випробовує заняття йогою та навіть балансує на одній нозі.

На відео кажуть, що Tesla Bot (або Optimus) визначає місцезнаходження своїх рук та ніг завдяки зору і вбудованій нейромережі.

«Тепер Optimus здатний самостійно калібрувати свої руки та ноги», — йдеться у відео.

Бот на демонстрації також успішно зібрав блоки та відсортував їх за кольорами — без помилок, що важливо, і навіть попри перешкоди зі сторони людини.

Вперше про розробку роботів-гуманоїдів Tesla оголосила у 2021 році, а Маск тоді зазначив, що вони будуть «‎дружні» та зможуть «‎революціонізувати» збірну лінію та виробничий бізнес компанії.

Практичний інтенсивний курс з дизайну - Design Booster від Powercode academy.
Навчіться дизайну з нуля за 3 місяці і заробляйте перші $1000, навіть якщо ви не маєте креативного мислення, смаку або вміння малювати. Отримайте практичні навички, необхідні для успішної кар'єри в дизайні.
Зарееструватися

І якщо версії, показані вживу наступного року, дещо розчаровували (одна дійсно рухалась уперед, а от інша стояла на підставці й просто махала глядачам рукою) — відеопрезентації автовиробника завжди відзначались (як-от нинішня чи попередня, де роботи Tesla впевнено крокують цехами з Cybertruck). Є лише надія, що так ці роботи працюватимуть й у реальному житті — хоча конкуренти тим часом не спочивають, Apollo презентувала власну версію робота-гуманоїда, а Agility Robotics вже відкрила фабрику з виробництва роботів Digit (хоча їхні руки більше схожі на лапи чи рукавиці).

Руки з п’ятьма пальцями — те, що естетично відрізняє роботів Tesla та виводить їх попереду, наприклад, Atlas від Boston Dynamics; а також дозволить у майбутньому виконувати різноманітнішу та кропітку роботу:

«Рухи плавні, і естетика також чудова», — написав у відповідь на відео Джим Фан, старший науковець зі штучного інтелекту зі Стенфордського університету.

Під час заходу у 2022 році Маск заявив, що це вперше прототип Optimus йшов «без будь-якої підтримки».

«Робот насправді може робити набагато більше, ніж ми вам показали, ми просто не хотіли, щоб він впав на обличчя», — додав Ілон.

Раніше в Tesla заявляли, що робот продаватиметься на ринку за $20 000, а його майбутні ітерації зможуть працювати на складах і фабриках як дешева альтернатива людям.

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: