Новини IT-бізнес 01.03.2024 о 13:36 comment views icon

Маск подав до суду на OpenAI та Сема Альтмана через «загрозу ШІ»

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Маск подав до суду на OpenAI та Сема Альтмана через «загрозу ШІ»

У позові сказано, що OpenAI нібито відмовилась від початкової місії щодо розробки штучного інтелекту на благо людство, натомість зосередившись на отриманні прибутку.

Як зазначають юристи Маска, керівник OpenAI Сем Альтман та співзасновник Грег Брокман початково зверталися до мільярдера із пропозицією створити некомерційний проєкт з відкритим кодом — натомість співпраця з Microsoft, яка інвестувала мільярди в розробника ChatGPT, «фокусується на заробітку грошей». ШІ-стартап також звинувачують в тому, що дизайн найдосконалішої мовної моделі GPT-4, нині тримають у «секреті».

Маск співзаснував OpenAI у 2015 році, але вийшов зі складу ради директорів через 3 роки: офіційно — через конфлікт інтересу з Tesla, а за чутками — через відмову в посаді гендиректора.

Торік в OpenAI відбувся переворот, який усунув з посади Альтмана — члени правління OpenAI заявили, що намагаються захистити місію компанії з розробки штучного інтелекту, який приносить користь людству. Після кількох днів обговорень та втручання Microsoft Сем зрештою повернувся у компанію.

ChatGPT — чатбот з ШІ від OpenAI став програмою із найшвидшим зростанням протягом перших 6 місяців з моменту запуску у листопаді 2022 року. Він також спровокував запуск конкурентних розробок від Meta, Google та інших (зокрема і від самого Маска).

Чатбот нині використовується для широкого спектра завдань — від написання текстів та узагальнення документів до створення комп’ютерного коду.

Курс QA Manual (Тестування ПЗ мануальне) від Powercode academy.
Навчіться знаходити помилки та контролювати якість сайтів та додатків.
Записатися на курс

Джерело: Reuters


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: