Новини Софт 23.05.2023 о 20:27 comment views icon

Microsoft анонсувала оновлення Windows 11 23H2 (Moment 4) з вбудованим ШІ-асистентом Copilot

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg

Вадим Карпусь

Автор новин

Microsoft відкрила свою щорічну конференцію для розробників Build 2023 і вперше за багато років розповіла на цьому заході про Windows. Компанія представила кілька нових функцій, які мають з’явитись у наступній версії Windows 11 наприкінці цього року.

Під час проведення конференції Build компанія розповіла, що вона працює над інтеграцією ШІ у Windows за допомогою нової програми Copilot. Вона включає плагіни Bing Chat та ChatGPT і призначена для створення всеосяжного віртуального помічника, який може аналізувати текст та зображення в межах застосунків, відповідати на прості та складні питання в залежності від контексту та керувати налаштуваннями Windows.

ИИ-ассистент Copilot, встроенная поддержка RGB-подсветки и большего количества форматов архивов: Microsoft рассказала о новшествах Windows 11 23H2

Інтерфейс Copilot можна закріпити у лівій чи правій частині дисплея. Перша попередня версія Windows 11 з програмою Windows Copilot очікується в червні. Таким чином, програма, ймовірно, стане частиною оновлення Windows 11 23H2, яке вийде цієї осені.

Незабаром користувачі зможуть керувати RGB-підсвічуванням периферійних пристроїв безпосередньо з Windows 11 без необхідності завантажувати для цього сторонні програми. Windows 11 отримує функцію Dynamic Lighting, яка пропонуватиме основні параметри налаштування RGB-підсвічування клавіатур, мишей, моніторів та інших аксесуарів та пристроїв.

ИИ-ассистент Copilot, встроенная поддержка RGB-подсветки и большего количества форматов архивов: Microsoft рассказала о новшествах Windows 11 23H2

Панель завдань отримає оновлення, яке поверне класичні функції з новою реалізацією. Так, користувачам знову стануть доступні розгрупування програм та показ міток. При цьому користувачі можуть ініціювати розгрупування одним клацанням миші при взаємодії з панеллю завдань. Microsoft також додає можливість видаляти дату та час із панелі завдань.

Онлайн-курс "Проджект-менеджмент у геймдеві" від Skvot.
Новий левел для тих, хто хоче поєднати менеджерські скіли та любов до ігор.Отримай необхідний скілсет та керуй командою в ігровій індустрії.
Детальніше про курс

Додатково Microsoft оголосила, що вона має намір додати вбудовану підтримку більшої кількості форматів архівів у Windows, включаючи 7zip, RAR, gz та інші, які використовують проєкт із відкритим вихідним кодом libarchive. Таким чином, користувачі зможуть створювати та вилучати файли цих типів без попереднього завантаження сторонніх програм.

Крім того, компанія має намір впровадити можливості ШІ в застосунок Microsoft Store. Наприклад, ШІ зможе давати загальне уявлення про якість програми на основі відгуків користувачів, а спеціальний AI Hub куруватиме програми Windows, що використовують можливості ШІ.

Джерело: windowscentral


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: