Крипто Новини 27.04.2022 о 17:20 comment views icon

Мінкульт та блокчейн-компанія Everstake запустили «Save Ukrainian Culture» — ініціативу з порятунку об’єктів Світової спадщини ЮНЕСКО

author avatar
https://secure.gravatar.com/avatar/7e8fea7f1b4653ed9e1cb2c65e965ae6?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://secure.gravatar.com/avatar/7e8fea7f1b4653ed9e1cb2c65e965ae6?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://itc.ua/wp-content/themes/ITC_6.0/images/no-avatar.svg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Міністерство культури та інформаційної політики України у співпраці з блокчейн-компанією Everstake запустили благодійну ініціативу «Save Ukrainian Culture» / Збережіть українську культуру. Її мета — збір коштів на збереження культурної спадщини України в умовах безупинного загарбницького вторгнення росії.

В межах проєкту створено спеціальний сайт, який, головним чином, націлений на англомовну аудиторію та має відповідну версію. На сайті зібрана довідкова інформація про унікальну українську культуру, яка є невіддільною частиною світової культурної спадщини. Власне, в Україні є 7 об’єктів в Переліку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, а ще 17 об’єктів входять до Попереднього списку Всесвітньої культурної спадщини. Крім них, в Україні існують ще тисячі культурних установ та пам’яток, що мають значну історичну цінність. Всі вони знаходяться під загрозою знищення та/або мародерства з боку російських окупантів.

Мінкульт вже зафіксував понад 200 об’єктів руйнувань культурної спадщини, і ці цифри не є кінцевими, адже російські окупанти продовжують свої воєнні злочини проти української спадщини, намагаючись стерти українську історію та ідентичність.

«Save Ukrainian Culture» приймає пожертви класичним способом у фіатних валютах, наприклад, євро, долар США чи гривню, надіслані з кредитних карток, банківським переказом або через Apple Pay та Google Pay, а також у криптовалютах — BTC, ETH і USDT (як ERC-20, так і TRC-20).

 

Кошти підуть на допомогу культурним об’єктам, які перебувають під загрозою, а також на відновлення зруйнованих чи знищених.

Курс QA Manual (Тестування ПЗ мануальне) від Powercode academy.
Навчіться знаходити помилки та контролювати якість сайтів та додатків.
Записатися на курс

Раніше Мінцифра у співпраці з блокчейн-компанією Everstake та криптобіржею FTX запустила офіційний сайт для криптодонатів Aid For Ukraine. З початку війни світова криптоспільнота перерахувала Україні криптовалюту на суму понад 100 мільйонів доларів для різних державних та приватних ініціатив.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: