Новини Софт 28.11.2022 о 19:43 comment views icon

Найпопулярніші сайти в Україні за жовтень — повернення Rozetka у першу трійку на тлі пожвавлення онлайн-шопінгу

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заступник головного редактора, керівник відділу новин

Аналітики Kantar CMeter вчергове дослідили зміну настроїв українських інтернет-користувачів та за підсумками опублікували свіжий рейтинг найпопулярніших в Україні сайтів — за жовтень 2022 року. Він вказує на сезонне пожвавлення онлайн-шопінгу — українці активізувалися настільки, що інтернет-магазин Rozetka повернувся на третє місце рейтингу найпопулярніших сайтів.

В Kantar CMeter відзначають, що проблеми в енергетиці, спричинені російськими ракетними обстрілами, суттєво вплинула на зростання інтересу до інтернет-магазинів. Цьогоріч особливо гострою стала потреба в генераторах, акумуляторах та інших засобах резервного живлення. Маркетплейсам вдалося не тільки повернути довоєнну популярність, а й збільшити охоплення у порівнянні з вереснем цього року.

До жовтневого рейтингу також увійшли Olx.ua (#6), Prom.ua (#7), Epicentrk.ua (#12), Hotline.ua (#18), Bigl.ua (#22) та Allo.ua (#23). Двійка незмінних лідерів — Google та YouTube.

Месенджер Telegram закріпився на 9-й сходинці, залишаючись сталим джерелом новин для українських інтернет-користувачів. Також серед популярних новинних ресурсів опинилися Unian.net (#15), Tsn.ua (#17) та Pravda.com.ua (#20).

З настанням осені серед українців також зріс попит на лікарські товари — у жовтні сайт Tabletki.ua зайняв 14-те місце в рейтингу. Водночас погодні зміни допомогли покращити відвідуваність метеосервісу Sinoptik.ua.

Окрім того, з відновленням дистанційного навчання до рейтингу повернулися освітні портали: Naurok.com.ua та Vseosvita.ua. За крок до ТОП-25 зупинився Tiktok.сom (#26).

Курс UX/UI дизайнер сайтів і застосунків з Alice K.
Курс від практикуючої UI/UX дизайнерки, після якого ви знатимете все про UI/UX дизайн .
Реєстрація на курс

25 найвідвідуваніших сайтів в Україні за жовтень 2022 року

Найпопулярніші сайти в Україні за жовтень — повернення Rozetka у першу трійку на тлі пожвавлення онлайн-шопінгу

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: