Новини Новини 29.03.2022 о 09:31 comment views icon

Нові санкції проти рф: Google припинив ліцензування російських Android-смартфонів, а Bloomberg від 2 квітня відключить російським клієнтам доступ до своїх терміналів

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/photo_2023-07-03_19-21-48-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/photo_2023-07-03_19-21-48-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/photo_2023-07-03_19-21-48-1-96x96.jpg

Тетяня Нечет

Автор новин

Мінцифра та її голова Михайло Федоров опублікували перелік обмежень, котрі були введені за останню добу проти росії та/або білорусі. Так, Google припинив ліцензування російських Android-смартфонів. Це означає, що російські компанії більше не  зможуть випускати смартфони з Android на GMS для російського ринку.

Nokia та американська корпорація Lexmark, що спеціалізується на розробці та виготовленні пристроїв для друку та обробки зображень, призупинили постачання до рф.

Найбільша банківська група Нідерландів ING Bank вирішила відмовилася від будь-яких нових бізнес-контактів з російськими чи білоруськими компаніями по всьому світу. Також японські банки, зокрема Mitsubishi UFJ, Sumitomo Mitsui та Mizuho, призупинили доларові транзакції з російським Сбербанком.

TikTok заборонив користувачам із рф розміщувати ролики навіть за допомогою VPN

Бренд організатора азартних ігор Parimatch припинив співпрацю з росією і завершив всі юридичні та технічні процеси виведення франшизи.

Juniper Networks припинив усі продажі, доставку продуктів та послуги підтримки для клієнтів у росії та Білорусі. Але продовжить підтримувати клієнтів та партнерів в Україні (крім Донецької, Луганської областей та Криму).

Онлайн-курс Бізнес-аналіз. Basic Level від Ithillel.
В ході курсу студенти навчаться техніці збору і аналізу вимог, документуванню та управлінню документацією, управлінню ризиками та змінами, а також навчаться моделювати процеси і прототипуванню.
Приєднатися

Велика японська корпорація Fujitsu Limited, виробник електроніки та ІТ-компанія, припинила свої замовлення в росію як на товари, так і на послуги.

Американський розробник програмного забезпечення Veeam припинив усі продажі у рф. Іспанський розробник програмного забезпечення VyOS відмовився від співпраці з російськими організаціями.

Компанія Bloomberg з 2 квітня вимкне для російських клієнтів доступ до своїх терміналів — комп’ютерної системи, яка надає учасникам фінансових ринків інформацію в реальному часі, новини та аналітику.

Виробник напівпровідників Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) припиняє постачання чіпів. Це може зупинити виробництво та впровадження техніки на російських процесорах.

Консалтингова IT-компанія Accenture припиняє роботу у рф, а SEO-платформа Serpstat заблокувала російські акаунти без повернення коштів.

Онлайн-курс Бізнес-аналіз. Basic Level від Ithillel.
В ході курсу студенти навчаться техніці збору і аналізу вимог, документуванню та управлінню документацією, управлінню ризиками та змінами, а також навчаться моделювати процеси і прототипуванню.
Приєднатися

Передплату Apple Music у росії тепер можна сплатити лише за рахунок мобільного телефону.

Російським підписникам сервісу Deezer надійшло повідомлення про припинення роботи «у зв’язку з поточними економічними санкціями».

Найбільший у світі онлайн-маркет продаж вінілу та CD Discogs також недоступний в рф і росіяни більше не зможуть купувати та продавати музику на цьому майданчику.

Niantic (AR-гра Pokémon GO та інші) частково вийшла з рф. А на початку березня Electronic Arts, Rockstar Games та Activision Blizzard перестали продавати свої ігри в росії.

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: