Новини Технології 12.12.2022 о 17:34 comment views icon

Oppo показала свого робота-собаку Qric — схоже, у Xiaomi CyberDog з’явився гідний конкурент

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

15 грудня Oppo представить довгоочікувані складні смартфони Find N2 і Find N2 Flip, а напередодні, 14 грудня, відбудеться Oppo Inno Day 2022, де компанія продемонструє свої передові розробки. Одну з них уже розсекретили.

Компанія Oppo опублікувала відео на своєму YouTube-каналі, в якому демонструє робота Qric.

Qric — це абревіатура від Quadrupedal Robotic with Intelligent Controller. Сама Oppo називає Qric роботом-компаньйоном — власне, навколо його взаємодії з маленьким хлопчиком і розвиваються події у ролику. Робот приносить іграшки малюку, забирає посилки в кур’єра та може прийняти відеодзвінок від батьків.

Технічних характеристик поки немає, але видно, що “голова” робособаки буквально усіяна різними камерами та датчиками. Наразі невідомо надійде Qric у продаж чи це просто демонстрація того, що Oppo в курсі сучасних технологій.

Аналог Xiaomi під назвою CyberDog, нагадаємо, був випущений обмеженою кількістю в 1000 екземплярів. За кожну “кіберсобаку” просили 1550 доларів. Компанія у пресрелізі наголошувала на відкритому вихідному коді конструкції машини та стверджувала, що продукт “наслідує домашніх тварин”.

Онлайн-курс DevOps engineer від Mate academy.
Завдяки онлайн-курсу з гнучким графіком DevOps engineer ви зможете почати карʼєру в IT з нуля. .
Отримати знижку на курс

Xiaomi представила четвероногого робота CyberDog за $1540 — он может делать сальто назад и следовать за хозяином

Однак популяризація чотириногих роботів належить в першу чергу компанії Boston Dynamics. У 2020 році її продукт під назвою Spot коштував 74 500 доларів і використовувався для різних цілей: від віддаленого обстеження пацієнтів із підозрою на COVID-19 та патрулювання різних об’єктів до обстеження локацій заховання радіоактивних відходів у ЧорнобиліНа початку повномасштабного вторгнення росії в Україну США обіцяла передати українським саперам робособаку, аби він допоміг з розмінуванням Київщини.

Джерело: gadgettendency

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% украі‌нською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологіи‌ та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: