Крипто Новини 14.04.2022 о 14:48 comment views icon

Проблеми з криптобіржами в Україні. Binance звинуватила засновника Kuna Михайло Чобаняна у зловживанні впливом для знищення конкурентів

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/photo_2023-07-03_19-21-48-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/photo_2023-07-03_19-21-48-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/photo_2023-07-03_19-21-48-1-96x96.jpg

Тетяна Нечет

Автор новин

Днями засновник першої української біткоін-біржі Kuna, співзасновник криптофонду Міністерства цифрової трансформації AidForUkraine та голова «Блокчейн асоціації України» (БАУ) Михайло Чобанян заявив, що блокування транзакцій та проблеми з криптобіржами в Україні розпочалися після виводу за кордон 500 млн доларів. Через це Нацбанк закрив усі шляхи, за допомогою яких гривню можна було конвертувати у валюту. Українські ж банки заблокували P2P платежі у гривні. Згідно з припущеннями Чобаняна, більшу частину з вищезгаданих 500 млн доларів виведено в період з 24 лютого по 16 березня через Binance.

У відповідь офіційні представники криптовалютної біржі Binance заявили про спроби Чобаняна своїми заявами усунути конкурентів. Наводимо повний текст:

«Binance ніколи не заявляла, що відключила торгові пари з рублем. Суворі санкції було запроваджено західними урядами стосовно конкретним російських економічних суб’єктів і політиків, що є неймовірно потужним інструментом, керувати яким можуть лише уряди. На сьогоднішній день західні уряди не ухвалили рішення про розширення санкцій, у рамках яких необхідно заборонити будь-якому громадянинові Росії отримувати доступ до своїх крипторахунків. Ми вважаємо, що було б вкрай неетично, якби приватна особа в односторонньому порядку прийняла рішення залишити всіх російських користувачів доступ до своїх облікових записів без офіційного пакета санкцій. Якщо західні уряди розширять свої санкції, з метою впливу на мирних жителів Росії, ми також агресивно застосуємо їх.

Пріоритетом Binance завжди був захист користувачів та повне дотримання всіх американських та міжнародних фінансових санкцій. Ми запровадили всі необхідні засоби контролю, щоб гарантувати неможливість використання рахунків у банках, куди поширюються санкції, зокрема через P2P. Ми не лише блокуємо будь-яку взаємодію з особами, які перебувають під санкціями, але й наша команда провідних світових експертів з безпеки розширила ці зусилля, щоб заблокувати будь-кого, хто ідентифікований як пов’язаний із особами, які перебувають під санкціями.

Користувачі фінансових установ (банків), що під санкціями, не можуть вводити чи виводити гроші з цих рахунків. Оскільки у нас є глобальні протоколи KYC, які вимагають підтвердженої державної ідентифікації, окремі користувачі, які попали під санкції, не можуть вводити чи виводити чи торгувати криптовалютою незалежно від своєї фінансової установи. У нас також є формальні та неформальні спільні робочі групи з кількома урядами та регулюючими органами по всьому світу, які консультують нас щодо передових методів дотримання санкцій.

Ми вважаємо, що деякі ЗМІ не бачать очевидного, тобто відвертого використання Михайлом Чобаняном цього конфлікту для поширення дезінформації, яку легко перевірити. По-перше, важливо відзначити, що біржа Михайла Чобанана Kuna є однією з криптовалютних бірж в Україні.

Ми намагалися говорити з паном Чобаняном з наших найкращих спонукань, особливо з огляду на важливість підтримки місцевої блокчейн-спільноти, оскільки Україна продовжує страждати від цього жорстокого нападу. На жаль, пан Чобанян продовжує використовувати цю кризу та своє керівне становище у Блокчейні Асоціації України, щоб атакувати конкурентів Kuna з метою отримання фінансової вигоди.

Найбільш кричущою брехнею, яку продовжує транслювати пан Чобанян, є те, чи виконала Binance свої зобов’язання щодо надання допомоги народу України. Ми виділили 10 мільйонів доларів на гуманітарну діяльність в Україні, з яких трохи менше 8 мільйонів доларів уже розподілено між UNHCR, UNICEF, People in Need, iSans, Palianystia, Rotary Club Kyiv International та Truhoma. Ми також запустили краудфандингову платформу Ukraine Emergency Relief Fund, щоб люди могли жертвувати криптовалюту для надання екстреної допомоги біженцям. Було зібрано більше 11 мільйонів доларів, з яких 6 мільйонів доларів були внесені безпосередньо до Binance. Це просто перевірити і ми поділилися цією інформацією зі ЗМІ.

Крім того, просте звернення у провідну аналітичну блокчейн-фірму, таку як TRM, підтвердить, що власна платформа Чобаняна, Kuna, досі продовжує дозволяти великим компаніям російського ринку щодня обмінювати мільйони доларів, включаючи CryptoXchange і Bizlato, а також низці інших.

На відміну від паперових грошей у традиційних фінансових установах, криптовалюта є повністю прозорою і дозволяє практично будь-якій людині у світі відслідковувати кожну транзакцію, незважаючи на всі зусилля злочинців. Проте дотримання санкцій — неймовірно складне завдання, яке вимагає від платформ ретельного моніторингу та оперативного блокування нових облікових записів, якщо вони прив’язані з об’єктами, що знаходяться під санкціями, у режимі реального часу. Ми порадили б Чобаняну зосередити свою увагу на своїй власній платформі, перш ніж помилково нападати на інших у галузі».


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: