Новини Новини 14.10.2022 о 16:05 comment views icon

Сервіс Firefox Relay надає віртуальний номер телефону – щоб зменшити спам на реальний

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

Служба Firefox Relay від Mozilla, що призначена для приховування реальної адреси електронної пошти, розширює свої послуги шляхом надання віртуальних телефонних номерів. Сервіс генерує номер телефону, який можна вказати для компаній, що можуть спричинити спам або передати номер третім особам.

На номері можна заблокувати будь-які дзвінки або текстові повідомлення та вибрані контакти. Його використання розвантажить основний номер та зробить його безпечнішим для передачі реальної конфіденційної інформації, наприклад кодів доступу. Блог Mozilla зазначає, що люди часто надають свій номер не замислюючись про наслідки.

Firefox Relay

Після реєстрації служба телефонних номерів Firefox пропонує 50 хвилин вхідних дзвінків та 75 текстових повідомлень на місяць. Номер можна використовувати для відповіді на повідомлення останньому відправнику, але вихідні дзвінки та вільне надсилання повідомлень будь-кому залишаються недоступними. Mozilla не виключає появу цих та інших функцій у майбутньому.

На відміну від електронної пошти Firefox Relay, яка дозволяє створювати кілька адрес, служба телефонних номерів дає вам доступ лише до одного номера та зазначає, що його не можна змінити після вибору. Послуга коштує $4,99 на місяць ($3,99 при оплаті за рік), тоді як служба електронної пошти пропонує вибір між безплатним рівнем та преміум-підпискою вартістю $1,99 ($0,99). При цьому надання e-mail включено до телефонного пакету послуг.

Поки що нова функція є ексклюзивною для США та Канади. Цікаво, що компанія не каже про використання будь-якої форми шифрування текстових повідомлень – втім, і звичайний SMS не є зашифрованим протоколом. Варто мати це на увазі, якщо ви задумалися про використання Firefox Relay для отримання конфіденційних даних.

Курс English For IT: Communication від Enlgish4IT.
Почни легко працювати та спілкуватися з мультикультурними командами та міжнародними клієнтами. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Інформація про курс

Firefox тепер може автоматично видаляти відстеження з URL-адрес

Джерело: The Verge

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: