Новини WTF 09.03.2023 о 12:04 comment views icon

100 рецептів на секунду — у Японії створюють ШІ-програму, яка генеруватиме нові смаки для алкогольних напоїв

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Японський виробник алкогольних напоїв Brewer Sapporo уклав угоду з IBM Japan для створення системи штучного інтелекту, яка згенерує понад 1 трильйон комбінацій для нових смаків коктейлів.

ШІ прискорить розробку нових алкогольних продуктів, на які у Японії зараз, як каже компанія, «підвищений попит». У запиті на формування нового коктейлю надаватиметься загальна концепція з уточненням — наприклад, кислий чи гострий смак; як зразок також можна використовувати один зі 170 продуктів Sapporo, що вже існують. 

100 рецептів на секунду — у Японії створюють ШІ-програму, яка генеруватиме нові смаки для алкогольних напоїв

Повідомляється, що програма генеруватиме 100 нових рецептів на секунду — маючи у розпорядженні 1200 вже готових рецептів та 700 інгредієнтів. Штучний інтелект самостійно оцінюватиме результат за 100-бальною шкалою — в залежності від того, наскільки він відповідає запиту.

Раніше процес формування нового смаку у Sapporo займав 4-6 місяців — включно з аналізом ринку та збором відгуків користувачів. Коли компанія випустить перші напої, створені за участю ШІ, не повідомляється. 

У Spotify з’явився віртуальний ді-джей на базі ШІ – він може індивідуально формувати плейлист та коментувати його реалістичним голосом

Англійська для IT від Englishdom.
В межах курсу можна освоїти ключові ІТ-теми та почати без проблем говорити з іноземними колегами.
Дійзнайтеся більше

Джерело: gadgettendency


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: