Новини Технології 18.07.2024 о 18:01 comment views icon

Штормам наперекір: у Китаї встановили найпотужнішу у світі плавучу вітрову турбіну OceanX

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/07/avatar-96x96.png *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/07/avatar-96x96.png *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/07/avatar-96x96.png

Ігор Панченко

Автор новин

Штормам наперекір: у Китаї встановили найпотужнішу у світі плавучу вітрову турбіну OceanX

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Компанія Mingyang Smart Energy розробила та встановила в місті Гуанчжоу найпотужнішу у світі плавучу вітрову турбіну OceanX. Ця унікальна конструкція складається з двох роторів, з’єднаних V-подібною опорою, та здатна виробляти 54 млн кВт·год електроенергії на рік. Цього достатньо, щоб забезпечити електрикою майже 30 000 домівок.

OceanX встановили на плавучій платформі з надміцного бетону, призначеній для використання у відкритому морі. Діаметр лопатей турбіни сягає вражальних 182 метрів. Завдяки інноваційному дизайну, OceanX може витримувати вітри швидкістю до 259 км/год. Найголовніше, що ця турбіна здатна повертатися за напрямком вітру та генерувати енергію навіть під час сильних штормів, тоді як звичайні вітрогенератори за таких умов вимикаються.

Подібні розробки ведуться і в інших країнах. Наприклад, нідерландська компанія GE створила велетенську офшорну турбіну Haliade-X, стійку до тайфунів. А інженери з Колорадо, надихнувшись пальмами, розробили вітрогенератор з гнучкими лопатями для роботи при екстремальних поривах вітру.

Такі інновації стають все більш актуальними з огляду на глобальне потепління та посилення руйнівної сили ураганів і тайфунів.

Генератори без мита та ПДВ: Рада проголосувала за податкові пільги для енергообладнання

Практичний інтенсивний курс з дизайну - Design Booster від Powercode academy.
Навчіться дизайну з нуля за 3 місяці і заробляйте перші $1000, навіть якщо ви не маєте креативного мислення, смаку або вміння малювати. Отримайте практичні навички, необхідні для успішної кар'єри в дизайні.
Зарееструватися

Джерело: Futurism

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% украі‌нською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологіи‌ та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: