Новини Технології 01.03.2023 о 10:29 comment views icon

eSIM більше не потрібна. Смартфони на Snapdragon 8 Gen 2 отримають інтегровану SIM-карту — iSIM

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Qualcomm і Thales представили першу інтегровану SIM-карту, сертифіковану GSMA та готову для комерційного використання. iSIM, вбудована у мобільну платформу Snapdragon 8 Gen 2, підтримує ті самі стандарти кіберзахисту та підключення «будь-коли й будь-де», як і eSIM.

Нова iSIM повністю сумісна зі стандартом GSMA Remote SIM Provisioning; це означає, що нею можна дистанційно керувати через будь-які стандартні платформи. Щоб активувати чи змінити інформацію про свою картку (змінити тариф чи навіть оператора), клієнтам не треба відвідувати фізичний магазин — можна робити усе це віддалено. 

«Перша у світі сертифікація безпеки iSIM від GSMA стала результатом кількох років інтенсивної розробки Qualcomm Technologies та Thales. Поряд з eSIM, що набирає популярності, Thales 5G iSIM дає виробникам пристроїв і операторам мобільного зв’язку ще більшу свободу пропонувати своїм клієнтам бездротове підключення, а також цікавіші та доступніші дизайни продуктів», — сказав Гійом Лафе, віцепрезидент із вбудованих продуктів Thales Mobile.

Усі функції звичайної SIM-картки вбудовані безпосередньо в апаратне забезпечення пристрою. Площа, яку займає iSIM — 1 мм2 (це більш ніж у 100 разів менше за розмір традиційної картки nanoSIM — 12,3 x 8,8 мм), а відсутність фізичного слота можна використати для трохи більшої батареї чи інших компонентів.

Смартфони на Snapdragon 8 Gen 2 отримають інтегровану SIM-карту — iSIM

Які саме смартфони отримають iSIM поки не повідомляється. Торік Vodafone, Qualcomm та Thales демонстрували Samsung Galaxy Z Flip3, який використовує технологію з інтегрованою SIM.

Онлайн-курс "Асинхронне програмування" від robot_dreams.
Опануйте підходи асинхронного програмування на Python для розробки швидких та ефективних програм.Вас навчатиме Lead Python Software Engineer у SoftServe.
Детальніше про курс

Очікується, що до 2027 року глобальні постачання iSIM становитимуть 300 мільйонів одиниць. На сайті Thales можна ознайомитись з докладним оглядом нового стандарту та його ключових функцій.

Джерело: Engadget, gsmarena

 

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% украі‌нською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологіи‌ та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: