Новини WTF 26.02.2024 о 12:06 comment views icon

Співзасновник Google Сергій Брін отримав позов від вдови пілота, що загинув в авіакатастрофі, перевозячи його літак

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Співзасновник Google Сергій Брін отримав позов від вдови пілота, що загинув в авіакатастрофі, перевозячи його літак

Згідно з позовом, Брін нібито намагався «знищити докази злочину».

Авіакатастрофа сталася у травні 2023 року біля узбережжя Каліфорнії, коли пілоти Ленс Маклін і Дін Рашфедлт доставляли гідролітак Бріна на Фіджі. Для перевезення двомоторного Viking Air Twin Otter Series 400 вартістю $8 млн потрібна була допоміжна паливна система, яку, як стверджується, механік робив «по пам’яті» та не реєстрував у Федеральному авіаційному управлінні.

У позові Бріна, Google та ще кілька компаній звинувачують у «неправильно встановленій системі» та «спробах знищення доказів».

Повідомляється, що паливна система вийшла з ладу ще на першому етапі польоту, а при спробі розвернутися — літак зрештою впав в океан. Берегова охорона, що прибула за 15 хвилин, так і не змогла витягнути пілотів та транспортний засіб.

Згідно зі скаргою, Брін нібито обіцяв, що допоможе дістати тіла загиблих, однак згодом представники мільярдера повідомили вдові Макліна, Марії Магдалені Оларте, що Національне управління океанічних і атмосферних досліджень відхилило запит.

Оларте вимагає відшкодування збитків за п’ятьма звинуваченнями й суду присяжних.

Курс English For Tech: Speaking&Listening від Enlgish4IT.
Після курсу ви зможете найкраще презентувати свої досягнення, обговорювати проекти та вирішувати повсякденні завдання англійською мовою. Отримайте знижку 10% за промокодом TCENG.
Дізнатись про курс

LTA створює дирижаблі для вантажних та пасажирських перевезень, у який Сергій Брін (співзасновник Google) вже інвестував понад $250 млн

Джерело: The Verge


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: