Новини Софт 22.09.2023 о 12:03 comment views icon

Spotify HiFi все ближче — у програмі виявили код, що натякає на запуск послуги з 24-бітним аудіо без втрат за $20/місяць

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Передплата Spotify з офіційною назвою «Supremium» може містити 24-бітне аудіо без втрат, списки відтворення зі штучним інтелектом, розширені інструменти мікшування тощо — судячи з коду, який виявив у програмі користувач u/Hypixely на Reddit.

Вперше про дорожчий тариф HiFi Spotify оголосив у лютому 2021 року, але з того часу обіцяна передплата перебувала у «‎підвішеному стані» — до червня, коли  Bloomberg повідомив, що компанія змінила бренд HiFi на «Supremium».

Код, виявлений у програмі підтверджує це, а саму послугу нині називають — «‎аудіо без втрат та затримок». Додатково передплата може містити до 30 годин на місяць для прослуховування аудіокниг, а також опцію сортування бібліотеки за настроєм, діяльністю та жанром.

Також у коді згадуються розширені інструменти мікшування, що дозволяють налаштовувати порядок списків відтворення за BPM (ударами на хвилину) та увімкнути плавні переходи між піснями; є навіть функція «перевірки звуку», яка дозволяє «дізнатися більше про ваші звички та яка суміш звуків унікальна для вас».

Ймовірна ціна Supremium —  $19,99/місяць, що збігається з торішніми повідомленнями про «‎платиновий» рівень Spotify з подібними функціями.

«Ми не коментуємо припущення щодо можливих нових функцій і наразі не маємо нічого нового, чим би могли поділитися», — сказав представник компанії у коментарі The Verge.

Оскільки нинішній преміальний рівень Spotify в США коштує $10,99 — незрозуміло, чи достатньо буде вказаних функцій, щоб заохотити користувачів сплатити вдвічі більшу ціну. Зрештою, Apple Music і Amazon Music пропонують аудіо без втрат у своїх існуючих тарифах без додаткової плати.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: