Новини Новини 21.12.2022 о 12:16 comment views icon

На тлі падіння акцій Tesla Ілон Маск збіднів на $7,7 млрд — його статки оновили дворічний мінімум

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

За тиждень після втрати титулу найбагатшої людини світу на користь французького підприємця Бернара Арно, Маск все ще стикається з падінням своїх статків. Чистий капітал підприємця знизився на $7,7 млрд у вівторок, після падіння акцій Tesla.

Збитки, яких Маск зазнав цього року, наразі становлять $122,6 мільярда — це перевищує суму, яку він додав до свого капіталу у 2021-му. За даними індексу мільярдерів Bloomberg, статки головного директора Tesla наразі складають $147,7 мільярда, що є найнижчим показником за понад два роки.

Капітал Маска в основному складається з акцій і опціонів Tesla. Частину з них 51-річний Ілон використав для фінансування купівлі Twitter у жовтні за $44 млрд. З листопада 2021 року (коли акції Tesla досягли пікової ціни) Маск загалом продав акцій на $39 млрд, а зараз планує “попрощатися” з ще одним пакетом цінних паперів на суму близько $3,5 млрд  — відповідно до форми, поданої нещодавно до Комісії з цінних паперів і бірж (SEC).

Ілон Маск продав ще один пакет акцій Tesla на $3,58 млрд, а ринкова капіталізація автовиробника вперше за 2 роки впала нижче $500 млрд

Акціонери Tesla все більше тривожаться через схибленість Маска на Twitter. Той, як тільки не крутив соцмережу з метою перетворити її на прибуткову, але, на жаль, досягав лише гірших результатів. Рекламодавці втікають з платформи через навалу фейкових акаунтів та недосконалу систему модерації контенту.

Курс English For IT: Communication від Enlgish4IT.
Почни легко працювати та спілкуватися з мультикультурними командами та міжнародними клієнтами. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Інформація про курс

Врешті решт, мільярдер запустив опитування, в якому більшість користувачів (57% з понад 17,5 мільйонів учасників) проголосували за те, щоб Ілон залишив посаду CEO Twitter.

Ілон Маск в активному пошуку: мільярдер не звільниться з посади CEO Twitter доки не знайде “гідного наступника”

Спочатку Маск, ймовірно, сподівався виправдати такі результати опитування участю ботів, потім задумався про “обмежені голосування” лише для привілейованих передплатників, але надалі підтвердив, що залишить посаду CEO Twitter, на користь когось “достатньо дурного”.

Ілон Маск обіцяє піти з посади CEO Twitter — як тільки знайде “достатньо дурного” наступника, проте продавати компанію не планує

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: