Новини Новини 15.12.2022 о 11:31 comment views icon

Ілон Маск продав ще один пакет акцій Tesla на $3,58 млрд, а ринкова капіталізація автовиробника вперше за 2 роки впала нижче $500 млрд

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

З листопада 2021 року (коли акції Tesla досягли пікової ціни) Маск загалом продав акцій на $39 млрд, а зараз планує “попрощатися” з ще одним пакетом цінних паперів на суму близько $3,5 млрд  — відповідно до форми, поданої нещодавно до Комісії з цінних паперів і бірж (SEC).

До цього Маск, який нещодавно втратив титул найбагатшої людини світу (його статки скоротилися майже вдвічі з пікових $340 млрд, зокрема, й через купівлю Twitter), востаннє подавав заяву до SEC в листопаді — коли продав акцій на $3,4 мільярда.

Раніше він також продав пакети акцій на $8,4 мільярда у квітні та $6,9 мільярда у серпні. Надалі він двічі обіцяв у Twitter, що “зав’язав” із продажем акцій Tesla, але, схоже, щось пішло не так.

Після закриття угоди щодо придбання Twitter, у соцмережі та і в Маска все йде не за планом. Рекламодавці продовжують залишати сайт (New York Times повідомила, що станом на жовтень кількість рекламодавців Twitter скоротилася майже на 42%, порівняно з травнем), а в листопаді відвідування рекламного менеджера соцмережі скоротилися на 85% в порівнянні з попереднім роком, повідомляє The Wall Street Journal. У більш ранньому матеріалі видання також зазначалося, що Twitter, по суті, почав пропонувати свою рекламу за пів ціни. В останній рік публічної діяльності Twitter майже 89% доходу припало на рекламу.

Курс Розмовної англійської від Englishdom.
Після цього курсу ви зможете спілкуватись з іноземцями і цікаво розкажете про себе.
Приєднатися

Загалом угода з Twitter стала найбільшим в історії викупом технологічної компанії з використанням позикових коштів. Щоб укласти її Ілон звалив на компанію близько 13 мільярдів доларів боргу  — нині компанія заробляє менше грошей на рік, ніж заборгувала своїм кредиторам. Маск може звернутися за допомогою до інвесторів, а може й сплатити борг особисто, зокрема й користуючись коштами, отриманими з акцій в Tesla.

Наприкінці попереднього дня акції автовиробника закрилися на рівні $156,80 за одиницю, що, за словами The Wall Street Journal, є найнижчим рівнем за понад два роки.

Раніше ще одне підприємство Маска, SpaceX, запропонувало продати внутрішні акції за ціною, яка підвищить оцінку компанії до 140 мільярдів доларів.

Курс Розмовної англійської від Englishdom.
Після цього курсу ви зможете спілкуватись з іноземцями і цікаво розкажете про себе.
Приєднатися

Джерело: The Verge


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: