Новини Софт 17.04.2024 о 13:22 comment views icon

ОНОВЛЕНО: Таскомбанк згортає проєкт sportbank — відсьогодні необанк не приймає нових клієнтів, а з 12 травня закриває застосунок

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

ОНОВЛЕНО: Таскомбанк згортає проєкт sportbank — відсьогодні необанк не приймає нових клієнтів, а з 12 травня закриває застосунок

sportbank працював за ліцензією АТ «ТАСКОМБАНК» Сергія Тігіпка, тож усі клієнти автоматично підпорядковуються цій установі й надалі обслуговуватимуться там.

Оновлено, 17.04, 17:20: Додано коментар представників sportbank.

Пресслужба Таскомбанку пише, що причиною закриття sportbank стали «зміни у зовнішньому середовищі, що вимагають коригування бізнес-моделі банку та його стратегії вцілому».

З 17 квітня sportbank більше не залучатиме нових клієнтів і не оформлюватиме нові продукти через однойменний застосунок (він загалом ще працюватиме до 12 травня). Усі продукти користувачів sportbank будуть автоматично перенесені й доступні в застосунку TAS2U (його потрібно попередньо завантажити або оновити за наявності, щоб послуги відобразились).

Як зазначає Forbes, наприкінці лютого суд арештував рахунки підприємств «Дивотек» та  «ДТ Нетворк», які володіли брендом sportbank — до цього у січні в офісі sportbank детективи ДБР провели обшуки, підозрюючи необанк у співпраці з російським бізнесом та компаніями Parimatch, Buddy.bet та PariWin, що ухилялися від сплати податків. У березні пресслужба sportbank повідомила, що правоохоронці «не вбачають порушень законодавства у діяльності sportbank та його засновників».

Представники sportbank у коментарі зазначили, що ще торік узгодили з Таскомбанком, що проєкт плавно та без стресів для клієнтів змінить банк, а міграцію проведуть до травня 2024 року. Водночас новий партнер відмовився від співпраці, оскільки «репутація sportbank  постраждала через тиск з боку ДБР у вигляді обшуків, допитів та блокування рахунків».

Курс-професія "Junior Data Analyst" від robot_dreams.
Комплексний курc для всіх, хто хоче опанувати нову професію з нуля.На прикладі реальних датасетів ви розберете кожен етап аналізу даних.
Програма курсу і реєстрація

«Sportbank опинився у становищі, коли відносини з ТАСКОМБАНК вже закінчуються, а мігрувати нікуди, що автоматично веде проєкт до закриття. Це жодним чином не погіршить фінансового становища наших клієнтів – ніхто з них не втратить гроші й можливості користуватися тими банківськими продуктами, які вони для себе обрали. Для цього ми випустили інструкції, що допоможуть клієнтам просто перейти на інші застосунки».


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: