Новини Авто 19.10.2023 о 13:40 comment views icon

Tesla рахуватиме позіхання водіїв, щоб видати попередження ‎про «надмірну сонливість»

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Якщо водій виглядає втомленим, автівка видасть звукове та візуальне попередження.

Відтепер Tesla оцінюватиме втому водія за допомогою нової функції «‎попередження про сонливість». Звукове та візуальне повідомлення надійде, якщо водій занадто часто моргає чи позіхає — це відстежуватиметься за допомогою камери в салоні, яка паралельно контролює, чи стежить людина за кермом за дорогою.

Чутки про нову функцію поширилися ще у травні, коли хакер Tesla Грін відстежив її у програмному забезпеченні.

У дії інструмент вивчає як риси обличчя, так і поведінку за кермом, і надалі видає на сенсорному екрані сповіщення та посилює його звуковим сигналом. Функцію можна вимкнути в елементах керування у розділі безпеки. Водночас попередження про сонливість автоматично активується лише у випадку, якщо автопілот увімкнений, а авто рухається зі швидкістю понад 60 км/год.

Раніше Tesla оприлюднила фінансові показники за третій квартал, де прибутки автовиробника знизились на 44% до $1,9 млрд у порівнянні $3,3 млрд за відповідний період торік.

Прибуток Tesla знизився на 44% цього кварталу — акції китайських BYD та XPeng обвалились на тлі новини

Онлайн-курс "Комунікаційний менеджер" від Skvot.
Ви отримаєте скіли комунікації, сформуєте CV та розробите власну one page strategy. Для своєї карʼєри та успішного масштабування бренду.
Програма курсу і реєстрація


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: