Новини Технології 28.02.2024 о 10:28 comment views icon

Tumblr і WordPress услід за Reddit продаватимуть дані користувачів для навчання штучного інтелекту

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Компанія Automattic, яка володіє Tumblr і WordPress, веде перемовини з Midjourney й OpenAI щодо продажу даних з дописів користувачів для навчання систем штучного інтелекту.

У звіті сайту 404 Media, який посилається на анонімне джерело, сказано, що угоди «неминучі».

Automattic вже найближчим часом має запустити нове налаштування, яке «дозволить користувачам відмовитися від обміну даними з третіми сторонами, включаючи компанії ШІ». Однак, судячи з внутрішніх листувань, компанія зібрала дамп, який містить «увесь публічний контент Tumblr, опублікований користувачами між 2014 та 2023 роками» і, як припускає The Verge, помилково — увесь контент, доданий у блоги як непублічний.

OpenAI та Midjourney поки не коментували угоду, а Automattic ще у вівторок оприлюднила звіт під назвою «Захист вибору користувача», який натякає на партнерство з неназваними компаніями штучного інтелекту.

«Наразі ми за замовчуванням блокуємо основні сканери платформ штучного інтелекту, в тому числі від найбільших технологічних компаній, і оновлюємо списки, коли запускаються нові», — йдеться у звіті. «Ми будемо ділитися лише загальнодоступним вмістом, розміщеним на WordPress.com і Tumblr від користувачів та сайтів, які не змінили налаштування».

Далі компанія зазначає що вже «працює з деякими компаніями штучного інтелекту, плани яких відповідають інтересам спільноти».

Як відомо, кілька великих компаній вже уклали угоду з розробниками ШІ щодо надання навчальних даних: Reddit, до прикладу, має річну угоду з Google на $60 млн, а Shutterstock — з OpenAI.

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% украі‌нською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологіи‌ та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: