Новини WTF 15.05.2023 о 18:03 comment views icon

Творці «Екзорциста Ватикану» переплутали реальну інквізицію з Dragon Age: Inquisition – у фільмі використаний символ з гри

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

У фільмі «Екзорцист Ватикану» з Расселом Кроу використовується символ, що максимально схожий на знак Інквізиції з гри Dragon Age: Inquisition від BioWare. У похмурому склепі, куди спускається головний герой, символ видно у світлі ліхтаря на стіні. Знак дещо відрізняється від ігрового, але, схоже, включає не просто хрест, а саме меч – знизу видно вістря. З огляду на те, що фільм подається як натхненний реальними подіями, навмисне розміщення «великодки» до гри не здається ймовірним.

Інквізиція «Екзорцист Ватикану» «Экзорцист Ватикана»

Інквізиція – організація та фракція у світі Dragon Age, від імені якої виступає протагоніст у третій частині серії. Її символ зустрічається на прапорах, обладунках та інших предметах гри. Також його вдосталь можна побачити за відповідним запитом у Google – можливо, це і зробили декоратори. Особливість пошуку за картинками в тому, що не відразу можна зрозуміти, що знак відноситься до якоїсь іншої інквізиції.

Інквізиція «Екзорцист Ватикану» «Экзорцист Ватикана»

Якою ж була реальна символіка іспанської інквізиції? Герб «Трибуналу священної канцелярії інквізиції» п’ятнадцятого століття містив зображення гілки, хреста – і так, там теж був меч. Але його вигляд не має нічого спільного із символікою у фільмі. Мабуть, щось подібне мав би побачити на стіні головний герой фільму:

Інквізиція «Екзорцист Ватикану» «Экзорцист Ватикана»

Не виключена й версія жарту, який розмістив хтось зі знімальної групи. Але якщо ми говоримо про середні віки, не можна не згадати ще одного ченця, Вільяма з Оккама, автора фрази «Зайве пояснювати через велике те, що можна через менше» (формулювання «Не слід множити сутності без необхідності» придумав не він). Цей методологічний принцип свідчить, що з усіх можливих пояснень правильним, найімовірніше, буде найпростіше – у цьому випадку, помилка.

Курс "Web design" від Web-academy.
Швидкий початок кар'єри у сфері IT! Опануйте професію веб-дизайнера — почніть самостійно керувати своїм часом й отримувати високий дохід вже за 9 тижнів.
Дізнатися більше

Добре, що не взяли символ з Warhammer 40000.

Рецензія на фільм «Екзорцист Ватикану» / The Pope’s Exorcist

Джерело: PC Gamer

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: