Новини Новини 21.03.2022 о 20:26 comment views icon

Покерувати «Байрактаром» через «Дію» — ✔️. Поки що, правда, лише у форматі мінігри

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заступник головного редактора, керівник відділу новин

Команда розробників «Дія» прислухалася до українських користувачів, які жартома запитували про можливість керування «Байрактаром» через застосунок державних послуг, та сьогодні додали нову послугу «єБайрактар», яку міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров назвав «цифровим заспокійливим». Зразу зауважимо, це зовсім не те про що про всі просили, проте нововведення безперечно заслуговує на увагу.

Наразі відчути себе у ролі оператора знаменитого турецького ударного БПЛА, який став одним з символів українського супротиву російській агресії, розробники пропонують у форматі мінігри — примітивної, але водночас дуже доречної для емоційної розрядки.

«єБайрактар» — своєрідний симулятор керування «Байрактаром». Інтерфейс мінігри відтворює той, з яким взаємодіють оператори ударних турецьких БПЛА. Ціль гри — захищати блокпости та знищувати техніку російських окупантів.

Щоб «єБайрактар» з’явився, додаток треба оновити до актуальної версії. Далі треба відкрити розділ «Послуги» > «єБайрактар» > Отримати «єБайрактар».

Невдовзі після запуску «єБайрактара» у багатьох користувачів «Дії» виникли проблеми з доступом до застосунку — як пояснив Михайло Федоров, це пов’язано з глобальним збоєм у роботі світових сервісів, який вплинув зокрема і на роботу сервісів Apple. За його словами, запуск нової функції в «Дії» просто збігся у часі з глобальним збоєм. На момент публікації новини (20:26) «Дія» знову доступна і всі охочі можуть спробувати себе оператором «Байрактару».

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: