Новини Софт 11.10.2022 о 17:50 comment views icon

У Google Meet з’явилися автоматичні стенограми відеозустрічей — поки підтримується лише англійська мова

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Google додає авторозшифрування бесід до свого сервісу відеоконференцій Meet – тепер ви точно нічого не пропустите на нараді або робочій онлайн-зустрічі.

Раніше для запису або розшифрування розмов у Google Meet необхідно було використовувати інші сервіси, такі як Otter. Тепер ця опція вбудована безпосередньо у програму для відеоконференцій. Автоматичне розшифрування доступне для зустрічей англійською мовою, а підтримка французької, німецької, іспанської та португальської мов з’явиться у 2023 році.

Microsoft Teams почали пропонувати аналогічну функцію для нарад англійською більше року тому. Враховуючи досвід Google з іншими сервісами перетворення мови на текст, такими як Assistant або Android Recorder, трохи дивно, що знадобилося так багато часу, щоб додати це в Meet. Але краще пізно, ніж ніколи.

Загальна реалізація Google також ще трохи проста: функція скидає стенограму в Документи Google, і на даний момент це все. Google зазначив, однак, що наявність розшифрувань також дозволить пропонувати аналітику та інші функції на основі цих записів, але зараз компанія не запускає жодну з них.

Крім розшифрування стенограм Google також оголосила, що режим компаньйона Meet тепер працює на мобільних пристроях і що користувачі з камерами зі штучним інтелектом від Huddly і Logitech тепер можуть використовувати адаптивне кадрування, щоб спікер завжди розташовувався в кадрі.

Google Chat, конкурент Slack (корпоративний месенджер з простим інтерфейсом, заточений під робоче спілкування співробітників усередині команд з будь-якою кількістю), також отримує кілька нових функцій, у тому числі емодзі, що настроюються, простір для односторонньої передачі інформації всій команді або компанії, не турбуючись про недоречні коментарі та вбудовані ланцюжки розмов. По суті Google намагається наздогнати Slack і нагадати людям про існування чату.

Онлайн-курс "Режисура та візуальний сторітелінг" від Skvot.
Перетворюй свої ідеї на сильні історії в рекламі, кліпах чи кіно Досвідом ділиться режисер, продюсер та власник продакшену, який 10+ років у професії.
Детальніше про курс

У Google Meet з’явився переклад субтитрів у реальному часі з англійської на чотири мови, але лише в деяких версіях Google Workspace

Джерело: TechCrunch


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: