Новини Новини 24.01.2023 о 15:25 comment views icon

У Китаї вимкнули сервери World of Warcraft, Overwatch 2 та інших ігор Blizzard — її 14-річна співпраця з NetEase добігла кінця

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/05/photo_2023-11-12_18-48-05-3-268x190-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/05/photo_2023-11-12_18-48-05-3-268x190-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/05/photo_2023-11-12_18-48-05-3-268x190-1-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

Сьогодні більшість ігор Blizzard вимикаються у Китаї. Не зумівши укласти угоду з партнером, видавцем NetEase, Blizzard припинила роботу більшість своїх ігор у країні, включаючи World of Warcraft, Overwatch 2 та Diablo. Diablo Immortal продовжує роботу – гра поширюється за окремим контрактом з NetEase.

Blizzard в Китае

Закриттю передували повідомлення про те, що Blizzard намагалася продовжити поточну угоду на шість місяців, щоб зберегти доступ користувачів до гри на час пошуку нового партнера. Згідно з повідомленням на Weibo-акаунті Blizzard, компанія заявила, що NetEase відхилила угоду про продовження. Переклад поста на сайті World of Warcraft Wowhead говорить:

«Минулого тижня ми знову звернулися до NetEase за допомогою у вивченні можливості продовження на шість місяців нашої чинної угоди на умовах, на які NetEase погодилася у 2019 році, щоб дозволити всім продовжувати грати без збоїв, а Blizzard продовжити вивчення розумного, тривалого та довгострокового шляху уперед у китайському регіоні. На жаль, NetEase не прийняла нашої пропозиції щодо продовження чинної угоди про ігрові послуги після переговорів про продовження».

Зважаючи на все, це вивело NetEase з себе, оскільки компанія відповіла власним повідомленням, в якому говориться:

«Через незрозумілі причини минулого тижня Blizzard повторно звернулася до NetEase з пропозицією так званого шестимісячного продовження ігрового сервісу та інших умов, а також дала зрозуміти, що не припинить продовження переговорів з іншими потенційними партнерами під час продовження контракту. Наскільки нам відомо, всі переговори Blizzard з іншими компаніями в той же період ґрунтувалися на трирічному контрактному періоді. Таким чином, враховуючи невзаємність, несправедливість та інші умови співпраці, сторони не змогли врешті-решт дійти згоди».

Онлайн-курс Recruiter від Mate academy.
Обирайте курс Recruiter та ставайте високооплачуваним спеціалістом! Навчання відбувається онлайн та ідеально підходить для новачків!
Отримати знижку на курс

NetEase включила до своєї заяви досить кумедний жарт, звинувативши Blizzard у спробі скористатися NetEase – «розлучення, але все ж таки спроба жити разом».

Blizzard в Китае

Blizzard і NetEase співпрацювали у Китаї протягом 14 років. Оголошення про те, що їхнє багаторічне партнерство закінчилося, стало шоком для гравців. Одна з китайських команд Blizzard Overwatch League, «Мисливці з Ченду», опублікувала сумне прощання з грою, до якої команда та випадкові гравці більше не мають доступу (принаймні легально).

У заяві для The Verge офіційний представник Blizzard Джо Крістінат сказав:

«Activision Blizzard вдячна спільноті китайських гравців за ентузіазм та творчий підхід протягом останніх двох десятиліть. Наша відданість гравцям у материковому Китаї залишається сильною, оскільки ми продовжуємо працювати з Tencent над розповсюдженням Call of Duty Mobile, а також [продовжуємо] активні переговори з потенційними партнерами, щоб відновити ігровий процес для знакових франшиз Activision Blizzard»

ЄС перевірить угоду між Microsoft та Activision Blizzard на відповідність антимонопольному законодавству – Reuters

Онлайн-курс Recruiter від Mate academy.
Обирайте курс Recruiter та ставайте високооплачуваним спеціалістом! Навчання відбувається онлайн та ідеально підходить для новачків!
Отримати знижку на курс

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: