Новини Новини 24.03.2022 о 18:33 comment views icon

У росії помстилися розробникам S.T.A.L.K.E.R. за підтримку України — заблокували їх сайт для росіян😂

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заступник головного редактора, керівник відділу новин

23 березня російський роскомнагляд оголосив про блокування у росії сервісу Google News через те, що він надає доступ до новин про ганебну війну рф в Україні, після чого посипалися скарги про недоступність магазину Google Play Store. Як виявилося, це не єдина потішна новина — ще раніше до реєстру заборонених російською владою онлайн-ресурсів потрапив сайт українських розробників S.T.A.L.K.E.R. Доступ обмежили на вимогу генпрокуратури рф ще від 24 лютого, але відомо про це стало тільки сьогодні.

За даними GlobalCheck, станом на 24 березня доступність сайту GSC Game World становить 0%. Після початку війни в Україні рф ввела адміністративну та кримінальну відповідальність за «фейки» про дії російських військових та заборонила називати війну війною. Саме це і стало підставою для блокування сайту студії GSC Game World, яка від самого початку війни підтримує Україну. Тобто, у таких спосіб росія помстилася розробникам S.T.A.L.K.E.R. і це дуже смішно (так, вчергове вдарили по Воронєжу). Раніше на підставі аналогічних рішень генпрокуратури рф було заблоковано близько 1000 сайтів, зокрема багато незалежних ЗМІ.

З іншої сторони, раніше GSC Game World повністю припинила продажі усіх своїх ігор у росії, включно зі S.T.A.L.K.E.R. 2, так що і сайт росіянам в принципі теж не потрібен. Днями в мережі з’явилась інформація, що наразі GSC Game World займається релокейтом частини розробників київського офісу до Чехії — нібито їх перевезуть до Праги, де вони продовжать розробку S.T.A.L.K.E.R. 2.

«‎Нам не жаль тех, кто поддерживает войну с Украиной». GSC Game World полностью отказалась продавать S.T.A.L.K.E.R. 2 на территории россии

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: