Наука та космос Новини 06.04.2022 о 20:15 comment views icon

Україна отримала 5000 терміналів Starlink з безоплатним тарифним планом. Три чверті з них подарувала SpaceX, а решту закупив уряд США

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) Україна отримала 5000 терміналів Starlink з безоплатним тарифним планом. Три чверті з них подарувала SpaceX, а решту закупив уряд СШАУкраїна отримала 5000 терміналів Starlink з безоплатним тарифним планом. Три чверті з них подарувала SpaceX, а решту закупив уряд СШААгентство США з міжнародного розвитку — це незалежне агентство федерального уряду США, яке відповідає за невійськову допомогу Штатів іншим країнам. підтвердило, що з початку війни Україна отримала 5000 терміналів для супутникового інтернету Starlink.

Нагадаємо, на початку березня прем’єр-міністр Денис Шмигаль розповідав, що Україна розраховує отримати до «5 тис.» терміналів Starlink. Три чверті — 3 667 одиниць (загальною вартістю $10 млн) — безоплатна допомога від американської компанії SpaceX Ілона Маска, яка також задарма надає саму послугу супутникового інтернету (стандартна абонентська плата за послугу — 99 доларів на місяць). Купівлю та передачу ще 1333 терміналів Starlink профінансував уряд США.

Наразі термінали Starlink, які надійшли в Україну, забезпечують високошвидкісний інтернет у містах по всій Україні (швидкість на приймання близько 150 Мбіт/с), зокрема і в регіонах, які зазнали катастрофічних руйнувань внаслідок авіаударів та обстрілів окупаційними російськими військами. Окрім ЗСУ та медичних закладів, перевагами супутникового інтернету Starlink користуються органи місцевого самоврядування, а також «Укрзалізниця», «Ланет» та «ПриватБанк».

Наприкінці березня регуляторні органи  унормували використання інтернету Starlink мобільними операторами. А український оператор Vodafone використав Starlink для відновлення зв’язку у Романівці та Ірпені. Це перший випадок в Україні та один із перших у світі, коли робота мережі мобільного оператора резервується через супутниковий зв’язок.  Сьогодні таким самим чином була підключена базова станція в селі Плахтянка Київської області.

Напередодні Мінцифра розповіла про плани після Перемоги побудувати в Україні власну наземну станцію Starlink. Це дозволить суттєво покращити якість супутникового інтернету SpaceX для пересічних українців, оскільки зараз сигнал йде через станції у Польщі, Литві та Туреччині.

Мінцифра розповіла про плани після Перемоги побудувати в Україні власну наземну станцію Starlink

Курс-професія "Motion Designer" від Skvot.
Навчіться створювати 2D- та 3D-анімації у софтах After Effects, Cinema 4D та Octane Render. Протягом курсу ви створите 14 моушн-роликів, 2 з яких — для реального клієнта.
Детальніше про курс


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: