Новини Military Tech 21.06.2024 о 17:13 comment views icon

В Австралії випробували мобільний лазер, здатний уражати БПЛА зі швидкістю до 100 км/год

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg

Вадим Карпусь

Автор новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Австралія випробувала свою першу лазерну зброю, яка здатна збивати дрони з високою точністю. Відповідні випробування пройшли в травні на одному з армійських полігонів.

За даними Сил оборони Австралії (ADF), портативний високоенергетичний лазер Fractl може відстежувати предмети розміром з монету 10 центів, що рухаються на відстані 1 км зі швидкістю 100 км/год. Система має достатню потужність, щоб пропалити сталь. Fractl вважалася найпотужнішим у світі портативним високоенергетичним лазером.

В Австралії випробували мобільний лазер, здатний уражати БПЛА зі швидкістю до 100 км/год

Ця лазерна зброя є основною частиною зусиль ADF щодо розвитку свого арсеналу протидії безпілотним літальним апаратам. Компактну систему, яка за розмірами схожа на валізу, розробила компанія AIM Defence з Мельбурну. Компанія стверджує, що в її лазері Fractl використовується найдосконаліша у світі система відстеження та оптики, яка забезпечує точність ураження БПЛА. Лазерний промінь може націлитися на критичні компоненти дрона, такі як ротор, проводка та камера.

В Австралії випробували мобільний лазер, здатний уражати БПЛА зі швидкістю до 100 км/год

«Ви натискаєте кнопку, щоб відстежити безпілотник, і комп’ютер бере на себе роботу, потім ви натискаєте іншу кнопку, щоб «натиснути на курок», як у відеогрі», — сказав капрал Патрік Фланаган з ADF.

Онлайн-курс "Business English for HR" від Vocabulaba.
Прокачайте професійну HR-англійську.Навчіться он- і офбордити кандидатів у кроскультурних командах, а також грамотно проводити ділове листування.
Детальніше про курс

За допомогою вказівного пальця оператор може швидко перемикати приціл між компонентами дрона. Щоб вивести камеру з ладу, знадобляться лічені секунди, а щоб вивести з ладу ротор – 2-3 секунди.

В Австралії випробували мобільний лазер, здатний уражати БПЛА зі швидкістю до 100 км/год

Система розроблена з метою інтеграції в існуючі структури. Fractl легко розгортається, пропонує варіанти живлення від акумулятора та джерела змінного струму. Весь готовий до експлуатації блок важить 50 кг, що робить його портативним і простим у використанні в різних робочих сценаріях. AIM стверджує, що розміри та вага Fractl становлять одну десяту від габаритів та ваги інших лазерних систем, доступних на ринку. Також зазначається, що це одне з найбільш економічно ефективних рішень для захисту від безпілотників.

Джерело: interestingengineering

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% украі‌нською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологіи‌ та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: