Новини Софт 03.08.2022 о 08:58 comment views icon

В Україні з’явилися Instagram Reels, а також Music в Facebook та Instagram

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg

Вадим Карпусь

Автор новин

Компанія Meta розширила перелік послуг, доступних для українських користувачів на її соціальних платформах. Так, для користувачів в Україні стає доступним новий формат для редагування та поширення відео – Instagram Reels.

Впродовж наступних тижнів, всі опубліковані відео тривалістю до 15 хвилин будуть доповнені креативними інструментами Reels. Відео, створені користувачем, будуть розміщуватися в окремій вкладці, а публічні ролики тривалістю до 90 секунд і надалі будуть висвітлюватись в рекомендаціях для перегляду іншими користувачами в Instagram.

В Украине появились Instagram Reels, а также Music на Facebook и Instagram

Створити Reels можна за допомогою камери Instagram. Користувач має можливість зняти ролик безпосередньо в додатку або завантажити вже наявне відео. Додатково пропонуються різноманітні інструменти для обробки відео:

  • Аудіо. Користувачі можуть шукати пісню в аудіотеці Instagram або використовувати власне оригінальне аудіо, просто записавши з ним ролик. Коли користувачі діляться роликом з оригінальним аудіо, за ними закріплюється його авторство. Якщо користувач має загальнодоступний обліковий запис, інші користувачі можуть створювати ролики з цим аудіо, натиснувши «Використовувати аудіо» на Reels.
  • Ефекти AR. Користувачі можуть обрати будь-який з готових ефектів.
  • Таймер і зворотний відлік. Ця функція допоможе користувачам налаштувати таймер для запису відео без використання рук. Після натискання кнопки почне показуватися зворотний відлік 3-2-1, після чого почнеться процес фільмування.
  • Вирівнювання. Користувачі можуть вирівнювати об’єкти зі свого попереднього ролика для запису наступного, щоб створити плавні переходи для таких моментів, як, наприклад, зміна вбрання або додавання у кадр нових людей.
  • Швидкість. Користувачі можуть використовувати прискорення або уповільнення частини відео чи аудіо.
  • Ретуш. Ця функція додасть загальний ефект згладжування. Користувачі матимуть можливість контролювати його інтенсивність.
  • Ремікси. Ця функція дає можливість реагувати на креативні фотографії та відео інших користувачів Instagram, а також співпрацювати з іншими авторами. Користувачі можуть робити ремікси з публічних фотографій в Instagram. У такому випадку фотографії автоматично перетворюються на Reels з макетом зеленого екрана, який дозволяє додавати власні відеокоментарі. Також можна обрати з-поміж доступних макетів: зелений екран, горизонтальне чи вертикальне розділення екрана, або режим реакцій. Додатково доступний режим «картинка в картинці» для спільної роботи з роликами інших творців.
  • Шаблони. Нова функція, яка дозволяє створювати Reels, використовуючи інше відео як шаблон. Все, що потрібно зробити, це додати та обрізати власне відео під попередньо завантажене аудіо та шаблон.

В Украине появились Instagram Reels, а также Music на Facebook и Instagram

Крім того, Meta пропонує доступ до музичних функцій для української спільноти. Так, компанія запустила власні аудіотеки у Facebook та Instagram в Україні, що повинно допомогти ефективніше спілкуватися та виражати себе. Тепер користувачі зможуть легально додавати в публікації музику з великої бібліотеки Facebook та Instagram.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: