Новини Софт 12.10.2023 о 15:23 comment views icon

X/Twitter відкидає звинувачення у поширенні фейків про війну в Ізраїлі — кажуть, що видалили «‎десятки тисяч» дописів

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

X надав офіційну відповідь комісару ЄС, який раніше звинуватив соцмережу у порушенні правил модерації та поширенні дезінформації.

За словами гендиректорки X Лінди Яккаріно, від початку нападів ХАМАС на Ізраїль X видалив або позначив «десятки тисяч дописів», щоб запобігти поширенню фейкових новин.

Раніше комісар ЄС Тьєррі Бретон звернувся до X та Meta з вимогою вжити термінових заходів проти поширення дезінформації якнайскоріше, дотримуючись нових правил модерації в ЄС. Закон про цифрові послуги, який набув чинності у серпні, передбачає, що у випадку порушення техногіганти можуть сплатити штраф у розмірі понад 6% від їхнього річного доходу.

Яккаріно в офіційній відповіді зазначила, що в X зібрано спеціальну групу, яка оцінює ситуацію та вже видалила сотні облікових записів, пов’язаних з ХАМАС; та нагадала про функцію Community Notes, завдяки якій «мільйони‎» користувачів можуть перевіряти достовірність публікацій і надсилати попередження (якщо достатня кількість осіб його підтримає, то примітку додадуть до оригінальної публікації).

Онлайн-курс "Фінансовий аналіз" від Laba.
Навчіться читати фінзвітність так, щоб ухвалювати ефективні бізнес-рішення.Досвідом поділиться експерт, що 20 років займається фінансами і їхньою автоматизацією.
Детальніше про курс

За кілька годин після вторгнення бойовиків ХАМАСу в Ізраїль, соцмережі, зокрема X наповнились неперевіреними фото та відео з авіаударами, руйнуваннями будинків, військовим насиллям тощо (деякі були старими та взятими з інших воєнних конфліктів).

Сам Ілон Маск на той час порадив користувачам спостерігати за новинами на двох сторінках: @WarMonitors і @sentdefender. Перший був помічений в антисемітизмі, та, так само як і другий, поширив у травні неправдиве повідомлення про вибух у Пентагоні.

Цікаво, що в Маска та Бретона були досить непогані відносини — комісар побував в X у червні, а також привітав Яккаріно з новою посадою у перші тижні її роботи — які, утім можуть бути вже зіпсовані. У середу Тьєррі створив обліковий запис на Bluesky, написавши, що «тут менше людей, але більше людяності — без усіх цих ботів».

Джерело: Bloomberg


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: