Новини Софт 12.10.2023 о 11:18 comment views icon

ЄС дав Meta 24 години на видалення контенту, опублікованого на підтримку ХАМАС

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Маск є, Цукербергу — приготуватись.

Слідом за X, у поширенні дезінформації щодо Ізраїлю та ХАМАСу звинуватили платформи Meta. У середу комісар ЄС Тьєррі Бретон попередив генерального директора Марка Цукерберга, що компанія може порушити нові європейські правила модерації, якщо не видалить контент, спрямований на підтримку нападів терористів на Ізраїль.

Як повідомляється, Єврокомісія зафіксувала «сплеск незаконного контенту та дезінформації, що поширюється в ЄС» на тлі війни в Ізраїлі, що потенційно порушує новий Закон про цифрові послуги.

Правила набули чинності ще у серпні, і передбачили, що техногіганти, такі як Google, Meta та Amazon, нестимуть відповідальність за розміщення на їхніх платформах контенту, який є незаконним у ЄС. Якщо подібні публікації не будуть видалені, компанії можуть оштрафувати на суму, яка складатиме понад 6% від їхнього річного доходу.

Онлайн-курс "Computer Vision" від robot_dreams.
Застосовуйте Machine Learning / Deep Learning та вчіть нейронні мережі розпізнавати об’єкти на відео. Отримайте необхідні компетенції Computer Vision Engineer.
Дізнатись більше про курс

«Я терміново пропоную вам переконатися, що ваші системи ефективні», — написав Бретон. «Також очікую, що ви будете контактувати з відповідними правоохоронними органами та Європолом і гарантуєте оперативну реакцію на будь-які запити».

Бретон дав Цукербергу 24 години на відповідь.

У коментарі для The Verge речник Meta Енді Стоун заявив, що компанія створила «центр спеціальних операцій з експертами, у тому числі тими, які вільно володіють івритом та арабською мовою» після нападів ХАМАСу на Ізраїль у суботу.

«Наші команди цілодобово працюють, щоб убезпечити платформи, вжити заходів щодо контенту, який порушує нашу політику або місцеве законодавство, і координувати дії зі сторонніми службами фактчекінгу в регіоні, щоб обмежити поширення дезінформації».

Цукерберг після нападів ХАМАСу назвав їх «чистим злом»:

«Спричинені страждання є руйнівними. Я зосереджуюсь на безпеці наших співробітників та їхніх родин в Ізраїлі та регіоні».

У вівторок Бретон написав Ілону Маску, попереджаючи його, що X, колишній Twitter, використовується для поширення подібного незаконного контенту. Комісар додав, що деякий контент був «‎позначений відповідними органами», але все ще залишається на сайті.

Meta давно має проблеми з модерацією, які лише посилилися після повномасштабного вторгнення росії в Україну — на платформах поширюється російська пропаганда та масово орудують боти, водночас публікації та акаунти українців з інформацією про війну часто блокуються.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: