Новини Софт 11.10.2023 о 09:25 comment views icon

ЄС просить Ілона Маска «‎довести», що X не поширює дезінформації — на відповідь дали 24 години

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Мільярдер у відповідь закликав «‎перелічити порушення».

Комісар ЄС Тьєррі Бретон попередив Ілона Маска, що X (колишній Twitter) «використовується для поширення незаконного контенту та дезінформації в ЄС» після нападів ХАМАС на Ізраїль і нагадав, що Закон про цифрові послуги (DSA), який набув чинності в серпні, «встановлює дуже чіткі зобов’язання щодо модерації контенту».

Бретон пише, що незаконний контент, позначений «відповідними органами», все ще є на сайті, а отже на нього у соцмережі ніяк не відреагували. Закон, як зазначає комісар, вимагає від X «‎швидкого та об’єктивного видалення».

Він також згадав у листі масові повідомлення ЗМІ та інших організацій, які пишуть про поширення на сайті старих знімків збройних конфліктів чи навіть кадрів відеоігор, як контенту до актуальних подій.

Онлайн-курс "Android Developer" від robot_dreams.
Курс для всіх, хто хоче навчитися розробляти застосунки для Android з нуля, створити власний пет-проєкт для портфоліо та здобути професію, актуальну наступні 15–20 років.
Програма курсу і реєстрація

Наприкінці вересня регулятори ЄС вже критикували платформу Ілона Маска за поширення дезінформації, а комісар ЄС Вера Йоурова заявила, що X має «найбільше дезінформації» — навіть порівняно з Facebook.

Наприкінці листа Бретон закликав Ілона Маска надіслати «швидку, точну та повну відповідь» на запит протягом наступних 24 годин (її включать до файлу відповідності Закону ЄС про цифрові послуги на X).

Власник X тим часом опублікував коротке повідомлення на X.

«Наша політика полягає в тому, що все відкрито та прозоро, підхід, який, як я знаю, підтримує ЄС. Будь ласка, перелічіть порушення, на які ви натякаєте на X, щоб громадськість могла їх побачити», — написав Маск.

Раніше Ілон Маск звільнив команду з боротьби із дезінформацією, а X почав активно використовувати інструмент для перевірки фактів, Community NotesЄС просить Ілона Маска «‎довести», що X не поширює дезінформації — на відповідь дали 24 годиниЄС просить Ілона Маска «‎довести», що X не поширює дезінформації — на відповідь дали 24 годиниКористувачі X можуть перевіряти достовірність публікацій, і якщо достатня кількість осіб підтримає нотатку, вона буде додана до оригінальної публікації, як основний засіб протидії оманливій інформації. Також нещодавно у соцмережі прибрали заголовки із новин, які поширюють сторонні сайти, що теж ускладнило користувачам пошук достовірного контенту.

Згодом X надав точнішу інформацію, в якій повідомив, що «за останні 3 дні було створено понад 500 унікальних нотаток, включаючи повідомлення про фейкові відео, зроблені за допомогою ігрових симуляторів та інший непов’язаний контент». У соцмережі кажуть, що активно «працюють над змінами, що допоможуть автоматично виводити примітки до ще більшої кількості публікацій із відповідними відео та зображеннями», і що вони «збільшують масштаб» сповіщень для людей, які раніше взаємодіяли з вмістом, пізніше перевіряючи факти за допомогою примітки. Компанія не повідомляє, скільки користувачів отримали такі сповіщення.

Онлайн-курс "Android Developer" від robot_dreams.
Курс для всіх, хто хоче навчитися розробляти застосунки для Android з нуля, створити власний пет-проєкт для портфоліо та здобути професію, актуальну наступні 15–20 років.
Програма курсу і реєстрація

Джерело: Engadget, The Verge


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: