Новини Наука та космос 10.07.2024 о 20:36 comment views icon

Від святого до грішного: у Ватикані випадково знайшли сади Калігули віком у 2000 років

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/07/avatar-96x96.png *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/07/avatar-96x96.png *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/07/avatar-96x96.png

Ігор Панченко

Автор новин

Неподалік від Ватикану будівельники натрапили на унікальну знахідку — сади, які належали римському імператору Калігулі. Ця історична пам’ятка, якій понад 2000 років, розташована на березі Тибру.

Під час будівництва нової розв’язки на площі Пьяцца Піа робітники випадково відкрили стародавні руїни. Археологи, які долучилися до розкопок, виявили свинцеву водопровідну трубу з написом латиною. Напис вказував на Гая Цезаря Августа Германіка, відомого в історії як Калігула.

Від святого до грішного: у Ватикані випадково знайшли сади Калігули віком у 2000 років

Калігула правив Римською імперією з 37 до 41 року нашої ери. Його коротке правління запам’яталося жорстокістю та ексцентричною поведінкою. Імператор прославився тиранією та знущаннями із сенаторів, що врешті-решт призвело до його вбивства преторіанською гвардієюВід святого до грішного: у Ватикані випадково знайшли сади Калігули віком у 2000 роківВід святого до грішного: у Ватикані випадково знайшли сади Калігули віком у 2000 роківОсобисті охоронці імператорів Римської імперії..

Знайдені сади підтверджують розповідь єгипетського філософа Філона АлександрійськогоВід святого до грішного: у Ватикані випадково знайшли сади Калігули віком у 2000 роківВід святого до грішного: у Ватикані випадково знайшли сади Калігули віком у 2000 роківБув видатним єврейським філософом і богословом, який жив приблизно між 20 роком до н.е. і 50 роком н.е. в Александрії, Єгипет. У своєму творі «Про посольство до Гая» він описує зустріч Калігули з представниками александрійських євреїв саме в саду біля Тибру. Тоді імператор відмовив єврейській громаді в релігійній автономії, ставши на бік греків у конфлікті між двома громадами Александрії.

Від святого до грішного: у Ватикані випадково знайшли сади Калігули віком у 2000 років

Археолог Алессіо Де Крістофаро зазначає, що це відкриття має особливе значення. Пьяцца Піа розташована в тому ж районі, де колись були «Horti Agrippinae» — сади Агріппіни Старшої, матері Калігули. Дослідники припускають, що ця власність переходила в спадок від Германіка до його дружини Агріппіни Старшої, а потім до їхнього сина Калігули.

Онлайн- курс Java developer від Mate academy.
Закінчуйте курс Java developer та отримуйте першу роботу в IT! Навчатись зручно - курс онлайн та з гручким графіком. Допоможемо з працевлаштуванням!
Отримати знижку на курс

Окрім водопровідної труби, археологи знайшли уламки римської кераміки та теракотові фігурки з міфологічними сценами, які прикрашали дахи будівель того часу.

Археологічна сенсація в Перу: під піском знайшли стародавній храм із людськими останками

Джерело: Livescience

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: