Новини Новини 11.04.2022 о 10:16 comment views icon

Військові аналітики: Туреччина передала Україні Mini-Bayraktar, потенційну нову модель БПЛА помітили на відео

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/photo_2022-02-28_17-50-39-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/photo_2022-02-28_17-50-39-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/photo_2022-02-28_17-50-39-1-96x96.jpg

Максим Григор'єв

Автор новин

Блог Oryx, який спеціалізується на аналізі військової техніки та дронах, опублікував докази використання мініверсій легендарних Байрактарів. Фахівці проаналізували наявні відео та вважають, що постачання Туреччини не обмежуються TB2.

«Подібні постачання можуть стати вирішальним фактором, що дозволяє українським військовим взяти гору над супротивником, що чисельно перевершує».

Oryx

Mini-Bayraktar є конструкцією з ручним запуском, оптимізованою для спостереження та розвідки. Такий тип конструкції підвищує бойову ефективність піхотних підрозділів. Крім того, Mini-Bayraktar постійно покращувався з моменту його створення, і найновіший варіант D має дальність зв’язку 30 кілометрів, близько 120+ хвилин автономності та максимальну висоту близько 1200 метрів.

Великою перевагою міні-БПЛА є те, що вони можуть легко переноситися і розгортатися звичайними бійцями в польових умовах, не вимагаючи злітно-посадкової смуги для запуску, ні для посадки. Потім їх можна використовувати для виявлення цілей, які будуть уражені або ПТРК та іншою легкою технікою, або артилерійськими підрозділами. У таких операціях невеликі БПЛА (зокрема примітивніші серійні квадрокоптери) вже завдали приголомшливої ​​шкоди російським силам біля Києва, які, по суті, були легкою здобиччю для української артилерії, якщо їх можна було точно виявити.

Курс QA Manual (Тестування ПЗ мануальне) від Powercode academy.
Навчіться знаходити помилки та контролювати якість сайтів та додатків.
Записатися на курс

Впізнали Mini-Bayraktar по відео, де російський солдат тікає від безпілотника і приводить прямо до своїх позицій, які пізніше були знищені.

У ролику можна ідентифікувати інтерфейс Mini-Bayraktar.

Військові аналітики: Туреччина передала Україні Mini-Bayraktar, потенційну нову модель БПЛА помітили на відео

Oryx відзначає плюси такого БПЛА, у тому числі камеру високої роздільної здатності на карданному підвісі та просту систему приземлення з парашутом.

Єдиними іншими підтвердженими операторами Mini-Bayraktar досі були Лівія та Катар, які придбали їх ще у 2011, ставши першими експортними покупцями Baykar. Відомо, що 10 одиниць було поставлено Катару відповідно до угоди, підписаної під час Міжнародної оборонної виставки 2011 року (IDEF) у Стамбулі.

Курс QA Manual (Тестування ПЗ мануальне) від Powercode academy.
Навчіться знаходити помилки та контролювати якість сайтів та додатків.
Записатися на курс

Примітно, що США пообіцяли підтримати Україну розвідувальними БПЛА RQ-20 Puma (конструкція аналогічна Mini-Bayraktar) і кількома боєприпасами Switchblade 300, що баражують.

Bayraktar, Сокіл, Лелека тощо. Які високотехнологічні БПЛА створює та використовує у війні Україна

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: