Новини Новини 22.04.2022 о 20:30 comment views icon

Військові США передали повітрям електросигнал потужністю 1,6 кВт на відстань кілометра

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/photo_2022-02-28_17-50-39-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/photo_2022-02-28_17-50-39-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/photo_2022-02-28_17-50-39-1-96x96.jpg

Максим Григор'єв

Автор новин

Лабораторія військово-морських досліджень США продемонструвала можливість наземного мікрохвильового випромінювання щодо передачі електросигналу потужністю 1,6 кіловата на відстань 1 кілометру. Випробування пройшли на полігоні армії США у Блоссом-Пойнті, штат Мериленд. Ця демонстрація стала найбільшою за останні 50 років.

Випробування здійснювалися за допомогою двоточкової передачі електричної енергії у вільному просторі за допомогою спрямованого мікрохвильового променя.

Проєкт Safe and Continuous Power bEaming – Microwave (SCOPE-M) складається з десятків тисяч антен x-діапазону. Кожна з цих антен підключена до невеликого випрямного діода, який перетворює мікрохвильову потужність, що падає, в електричну потужність постійного струму.

12 місяців команда тестувала практичність наземної передачі у мікрохвильовому діапазоні з використанням променя на частоті 10 ГГц. SCOPE-M випробовували у двох місцях: на полігоні армії США в Блоссом-Пойнт та передавачі надширокосмугового радара супутникової візуалізації Haystack (HUSIR) у MIT (Массачусетському технологічному інституті). У Мериленді команда перевершила заплановану мету на 60 відсотків, випромінюючи промінь потужністю 1,6 кВт трохи більш ніж на 1 км. У Массачусетсі у команди не було такої ж пікової потужності, але середня потужність була набагато вищою, що дозволило отримати більше енергії.

«Ця демонстрація прокладає шлях передачі енергії на землю в космос і передачі енергії з космосу на землю».

Пол Джаффе, доктор філософії, керівник Power Beaming and Space Solar

Курс Frontend від Mate academy.
Frontend розробник може легко створити сторінки вебсайту чи вебдодаток. Тому після курсу ви станете затребуваним фахівцем у сфері, що розвивається.
Інформація про курс

Частоту 10 ГГц вибрали тому, що технологія компонентів досить дешева і надійна. Навіть за сильного дощу втрата потужності становить менше ніж 5%. А за високих частот енергія може губитися в атмосфері. Також ця частота безпечна для використання у присутності людей, птахів та тварин.

Крім того, що це пріоритет Міністерства оборони США, силовий промінь — це екологічна технологія. На відміну від інших джерел чистої енергії, які забезпечують переривчасте та спорадичне електропостачання, енергія, що передається з космосу на Землю, може забезпечувати електроенергію безперервно, 24 години на добу, сім днів на тиждень, 365 днів на рік.

Американские военные разрабатывают портативные атомные часы с точностью до триллионной доли секунды

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: