Новини Кіно 02.10.2023 о 16:24 comment views icon

«Я не ґвалтівник і не хижак». Жерар Депардьє відкинув звинувачення у сексуальному насильстві у відкритому листі

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Французького актора Жерара Депардьє (з 2013 року ще й громадянин росії) звинувачують у зґвалтуванні Шарлотти Арну — доньки його давніх друзів.

Жінка подала позов ще у 2018 році, а у грудні 2020 проти актора висунули звинувачення, хоча жодних запобіжних заходів не обрали. Депардьє в цей час продовжував брати участь у великих кінопроєктах та анонсував своє музичне шоу «Depardieu Chante Barbara» по всій Франції.

У короткому листі, опублікованому в газеті Le Figaro 1 жовтня, Депардьє прокоментував обвинувачення (не називаючи імені Арну). Він пише, що «не є ґвалтівником чи хижаком», а «жінка не вперше прийшла до його дому, легковажно та охоче увійшла до спальні, і сьогодні каже, що її там зґвалтували».

«Вона прийшла вдруге. Не було ні обмежень, ні насильства, ні протесту. Вона хотіла заспівати зі мною пісні в шоу. Я сказав ні. Вона подала скаргу», йдеться далі в листі.

Згодом Депардьє звинуватили у сексуальних домаганнях ще 13 жінок, у тому числі акторки, гримерки та продюсерки, які поділилися своїми свідченнями здебільшого на основі анонімності у резонансному звіті про розслідування, опублікованому виданням Mediapart у квітні.

Лише після статті його тур був скасований, а у коментарі до звіту юридичний представник Депардьє заявив, що актор офіційно заперечує «всі кримінальні звинувачення». Жодна з 13 жінок, які спілкувалися з Mediapart, не звернулася до суду, згідно з інформацією прокуратури Парижу.

Інциденти, про які повідомляє видання, нібито сталися під час зйомок 11 фільмів, випущених між 2004 і 2022 роками. Одне зі свідчень надала колишня статистка, яка працювала над фільмом під назвою «The Box» у 2015 році, і сказала, що Депардьє «засунув руку під її сукню» і «намагався залізти в трусики». Після того, як вона відштовхнула актора, він нібито став «агресивним» і «намагався відсунути білизну набік, щоб торкнутися жінки пальцями».

Онлайн-курс "Фінансовий аналіз" від Laba.
Навчіться читати фінзвітність так, щоб ухвалювати ефективні бізнес-рішення.Досвідом поділиться експерт, що 20 років займається фінансами і їхньою автоматизацією.
Детальніше про курс

За словами учасника виробничої групи, зйомки фільму призупинили після цих звинувачень, а один з продюсерів сказав, що сцену замінили, щоб статистка більше не стояла поруч із Депардьє.

У листі актор каже, що «не може погодитися з тим, що чує і читає про себе протягом останніх кількох місяців»:

«Я вірив, що мені байдуже, але ні, насправді ні», — пише Депардьє, — «Я ніколи не ображав жінок. Заподіяти біль жінці було б все одно, що вдарити ногою лоно моєї власної матері».

Джерело: Variety


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: