Новости Новости 08.04.2016 в 20:36 comment

26 квітня у Києві проведуть віртуальну екскурсію Чорнобилем та Прип’яттю в рамках Chernobyl VR Project «Місто-привид. Світова прем’єра подорожі»

author avatar
https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://itc.ua/wp-content/themes/ITC_6.0/images/no-avatar.svg

26 квітня у Києві проведуть віртуальну екскурсію Чорнобилем та Прип’яттю в рамках Chernobyl VR Project «Місто-привид. Світова прем’єра подорожі»

26 квітня 2016 року, у тридцяту річницю Чорнобильської катастрофи, у Музеї історії Києва відбудеться світова прем’єра Chernobyl VR Project під назвою «Місто-привид. Світова прем’єра подорожі».

Додаток Chernobyl VR Project є першою в історії віртуальною екскурсією Чорнобилем та Прип’яттю, яка об’єднує в собі фотореалістичну подорож до серця закритої зони та освітні переваги інтерактивного документального фільму. Творцям Chernobyl VR Project вдалося дуже точно відтворити місце катастрофи. Додаток призначений для найбільш популярних сьогодні пристроїв VR, серед яких Oculus, Morpheus, HTC Vive та мобільний Samsung Gear VR.

В рамках прем’єри відбудеться відкриття спеціально підготовленого шоу-руму (демонстрації технології VR), де за допомогою спеціального обладнання в VR можна буде вирушити у інтерактивну подорож зоною відчудження. Протягом двох тижнів в центрі Києва усі охочі матимуть можливість безкоштовно познайомитись з віртуальною реальністю та переконатися у винятковості Chernobyl VR Project.

Організаторами заходу є польська компанія The Farm 51, Fundacja Otwarty Dialog, а також Український інститут національної пам’яті, Агенція Іміджу України та громадської організації Global Ukraine. Прем’єра відбувається за підтримкі та під патронатом Голови Київської міської державної адміністрації Віталія Кличко.

Метою заходу є презентація в м. Києві першого у світі проекту віртуальної реальності посвяченому Україні. Завдяки інтерактивній подорожі ми хочемо в безпечний та реалістичний спосіб поширити інформацію та підвищити рівень обізнаності людей про чорнобильську катастрофу 1986 року, а також матеріально допомогти постраждалим від вибуху четвертого реактору. Проект також має на меті започаткувати польсько-українську співпраці в галузі VR/IT та стати основою для майбутніх спільних проектів у цій сфері. Крім того, Chernobyl VR Project може дати імпульс для швидкого розвитку технології VR в Україні. — зазначили організатори.

Онлайн-курс "Арт Менеджер" від Skvot.
Навчіться шукати фінансування та планувати бюджет, керувати командою, запускати артпроєкти та пітчити їх так, щоб великі компанії захотіли колабитися.
Детальніше про курс

Організатори заходу запрошують всіх, хто прагне ознайомитись з технологією VR та ChernobylVRProject з 26 квітня по 10 травня в Музей історії міста Києва (вул. Богдана Хмельницького 7), вхід вільний.

Джерело: Chernobyl VR Project


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: