Новости Новости 26.01.2021 в 10:37 comment

Мінцифра заявила про інформаційну атаку на Дія.City

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заместитель главного редактора, руководитель отдела новостей

25 січня міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив у своєму каналі в Telegram про інформаційну атаку на один з ключових проєктів Мінцифри — Дія City.

Декілька десятків сайтів одночасно опублікували матеріали про Дія City, в яких масштабний проєкт Мінцифри висвітлюється далеко не з кращого боку. В міністерстві назвали ці публікації «‎джинсою» та скоординованою атакою, вигідною прихильникам старої системи.

Мінцифра заявила про інформаційну атаку на Дія.City
Перелік сайтів та посилання на матеріали щодо Дія City, які в Мінцифрі вважають частиною інформаційної атаки на їх проєкт. Джерело: Михайло Федоров

Нижче приводимо повний текст заяви Мінцифри, підписаної заступником міністра цифрової трансформації з питань розвитку IT Олександром Борняковим.

Традиційно все нове сприймається неоднозначно. Руйнування старих “правил гри” отримує спротив з боку тих, кому не вигідна здорова конкуренція та хто всіма силами хоче зберегти статус-кво. Про це заявив на своїй сторінці у Facebook Олександр Борняков, Заступник Міністра цифрової трансформації з питань розвитку IT у відповідь на чергову інформаційну атаку на проєкт Дія Сity.

У мережі за день було опубліковано більше 20 шаблонних матеріалів, які нагадують джинсу. Більшість з них вийшли з приміткою НК — “комерційні матеріали”. Аргументація у них базується на відверто маніпулятивній та місцями фейковій інформації. А це вчергове доводить, що “прихильники” старої системи чинять опір у вигляді таких дезінформаційних кампаній.

“Судячи з  наполегливості опонентів — Дія Сity наступає на прихильників старих “порядків”. Але оновлення не спинити, і ми ще раз впевнилися, що рухаємося у правильному напрямку”, — зазначив Олександр Борняков.

Ціль Мінцифри — створити в Україні найбільш сприятливі умови для розвитку IT-індустрії. Тому ми почали втілювати проєкт Дія City. Фактично, мова йде про створення найбільшого в Європі технологічного хаба зі спеціальним правовим та податковим режимом для ІТ-індустрії.

Уже затверджена концепція проєкту Дія City та в Парламенті зареєстровані перші законопроєкти, необхідні для його запуску: № 4303 та №4305.

Дія City створюється у тісному діалозі з IT-ком’юніті. Народні депутати з комітету цифрової трансформації та проєктний офіс Мінцифри ведуть постійний діалог з індустрією — уже врахували та опрацювали пропозиції IT-галузі та бізнес-асоціацій до законопроєктів. І очікуємо перше читання у лютому цього року, а повноцінний запуск проєкту вже у першому півріччі 2021 року.

Дія City – це драйвер не лише для IT-галузі, а й для всієї української економіки. І завдяки цьому Україна збільшить частку IT-сектора до 10% ВВП за 5 років.

“Усім, хто поширює негатив у медіа, хочемо ще раз сказати: не витрачайте час на чорний піар, ми відкриті до суспільства і медіа. Тож чекаємо ваших конструктивних пропозицій щодо проєкту Дія.City”, — написав Олександр Борняков.

Дія City

«‎Дія City» — проєкт спеціального правового режиму для IT-індустрії, який включає особливу схему оподаткування та працевлаштування для айтішників, а також особливі преференції для компаній-резидентів. В червні 2020 року Мінціфра запустила сайт проєкту Дія.City, а у вересні була представлена початкова концепція. У листопаді в Раді були зареєстровані необхідні для реалізації ініціативи законопроєкти (№ 4303 та №4305) — ми детально розповідали про них в нашому окремому матеріалі. Ще один законопроєкт з пакета по «Дія City» зі змінами до Податкового кодексу поки так і не дістався до Ради, хоча це мало статись ще пару місяців тому. У листопадовому інтерв’ю Михайло Федоров повідомляв, що Дія City планують запустити в першому півріччі 2021 року. З того часу ніяких оновлень з ініціативи не було.

Продолжается конкурс авторов ИТС. Напиши статью о развитии игр, гейминг и игровые девайсы и выигрывай профессиональный игровой руль Logitech G923 Racing Wheel, или одну из низкопрофильных игровых клавиатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: