Новини WTF 09.05.2024 о 14:00 comment views icon

Без VPN і дозволу уряду: в Китаї раптово запрацював заборонений WhatsApp

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Без VPN і дозволу уряду: в Китаї раптово запрацював заборонений WhatsApp

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

WhatsApp дивним чином працював на деяких пристроях у Китаї протягом двох тижнів — попри тривалу урядову заборону служби обміну повідомленнями.

Ініціатива уряду є частиною широкого блокування іноземних інтернет-платформ (Signal і Instagram в тому числі), яку неофіційно прозвали «Великим китайським фаєрволом».

WhatsApp не настільки популярна служба у Китаї, як, наприклад, місцева соцмережа WeChat з понад мільярдом користувачів. За деякими оцінками, месенджером Meta користуються кілька мільйонів людей — хоча для цього й доводиться підключати віртуальні приватні мережі. Як і більшість іноземних платформ обміну повідомленнями, повідомлення WhatsApp зашифровані, і їх важко контролювати уряду.

Попри це на понад два тижні вільний доступ до месенджера отримали деякі мешканці Пекіну та Шанхаю, повідомляє Bloomberg — і, що цікаво, це сталося в той самий час, коли Apple видалила WhatsApp та інші соціальні медіасервіси, включаючи Threads і Signal, зі свого китайського магазину застосунків, відповідаючи на наказ Пекіна закрити додаткові лазівки в інтернет-брандмауері.

DeepSeek — китайський аналог ChatGPT — видаляє запитання про події площі Тяньаньмень та будь-які запити про Вінні Пуха

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: