Статті Кіно 09.10.2022 о 14:00 comment views icon

16 українських фільмів, які виходять на Netflix

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg

Денис Федорук

Автор статей та рецензій

16 українських фільмів, які виходять на Netflix

Нещодавно стало відомо, що стримінговий гігант Netflix придбав права на показ купи стрічок українського виробництва. Деякі вітчизняні фільми вже доступні для перегляду на платформі, а тепер цей список поповниться і новими роботами. В цій добірці пропонуємо ознайомитися з тими представниками українського (в тому числі й копродукційного) кіно, котрі вже є в відеотеці стримінгу чи наразі планують вийти на Netflix.

«Дике поле»

Жанр: драма, істерн
Дата прем’єри: 2018
Статус: вже доступно

Екранізація роману «Ворошиловград» Сергія Жадана. Молодий чоловік на ім’я Герман вже давно не живе в рідному містечку на Донбасі, проте таємниче зникнення його старшого брата змушує героя повернутися до себе додому.

Тут він планує зайнятися сімейним бізнесом – старенькою бензоколонкою, якою хочуть заволодіти й місцеві бандити. Чоловік вирішує захистити справу сім’ї та усіх близьких, кому загрожує небезпека.

«Носоріг»

Жанр: кримінальна драма
Дата прем’єри: 2021
Статус: вже доступно

Курс Frontend від Mate academy.
Frontend розробник може легко створити сторінки вебсайту чи вебдодаток. Тому після курсу ви станете затребуваним фахівцем у сфері, що розвивається.
Інформація про курс

Дія стрічки розгортається у лихі дев’яності. Схильний до насильства молодий чоловік на прізвисько Носоріг змушений існувати у світі кривавих кримінальних сутичок, але трагічний випадок в його житті призводить до неочікуваних наслідків.

«Зустріч однокласників»

Жанр: комедія
Дата прем’єри: 2019
Статус: вже доступно

Троє шкільних друзів знаходяться в передчутті гарних веселощів на святковій зустрічі, присвячений до 25-річчя з моменту випуску.  Вони планують потрапити на дуже круту вечірку, але навіть не можуть уявити, наскільки непередбачувані пригоди їх чекатимуть цього вечора.

Курс Frontend від Mate academy.
Frontend розробник може легко створити сторінки вебсайту чи вебдодаток. Тому після курсу ви станете затребуваним фахівцем у сфері, що розвивається.
Інформація про курс

«Бурштинові копи»

Жанр: комедія
Дата прем’єри: 2021
Статус: вже доступно

Максим працює у Києві патрульним та намагається ефективно протидіяти правопорушникам і злочинцям. Але неприємний випадок на роботі змушує керівництво перевести чоловіка у невеличке мальовниче містечко десь на Житомирщині. Та навіть тут герой виявляє підступну злочинну змову, яку потрібно неодмінно викрити у будь-який засіб.

«Зима у вогні: Боротьба України за свободу»

Жанр: документальний
Дата прем’єри: 2015
Статус: вже доступно

Фільм розповідає про зимовий період 2013-2014 років в Україні, коли мирні студентські демонстрації перетворилися на справжню революцію, результатом якої стало повалення режиму Януковича. Автори стрічки фільмують доленосні для країни події та пропонують інтерв’ю різних людей, тим чи іншим чином причетних до Революції гідності.

«Скажене весілля»

Жанр: комедія
Дата прем’єри: 2018
Статус: очікується незабаром

Василь Сердюк не міг уявити більшого щастя, коли його донька-красуня Катерина, котра поїхала навчатися у Францію, повідомила, що знайшла там чудового хлопця та збирається вийти за нього заміж. Віддати дочку за європейця, та ще й кардіохірурга – хіба не чудова доля чекає на Катрусю?

Але радість Василя швидко змінюється на відчай, коли він знайомиться з майбутнім зятем: ним виявляється афрофранцуз, безмежно далекий від української культури та традицій. Тепер Сердюку необхідно зробити все можливе, щоб це весілля не відбулося.

«Велика прогулянка»

Жанр: комедія
Дата прем’єри: 2022
Статус: очікується незабаром

Одного чудового дня родини Драгоманових та Наливайченків вирішують відправитися на природу, щоб насолодитися теплим весняним сонечком та поїсти смачних шашликів. Та доля зводить героїв на одній галявині, де розпочнеться справжнє протистояння за панівне становище. Несподіване прибуття злочинця, що напередодні сховав тут гроші, взагалі перетворює ці шалені пригоди на справжній хаос.

«Найкращі вихідні»

Жанр: комедія
Дата прем’єри: 2022
Статус: очікується незабаром

Цей комедійний кіноальманах являє собою чотири різні історії, пов’язані тим, що усі вони відбуваються у столиці України. До Києва прибуває німець в пошуках красуні, в яку він закохався через інтернет. Юна одеситка намагається знайти батька, з котрим не зустрічалась вже багато років.

Друзі з Кривого Рогу планують влаштувати круту вечірку. Молода львів’янка готова на все, аби отримати таку омріяну роботу. Та не завжди все виходить так, як планується, тож цей київський вікенд для героїв стрічки виявиться визначальним.

«Снайпер. Білий ворон»

Жанр: військова драма
Дата прем’єри: 2022
Статус: очікується у грудні

У 2013 році чоловік на ім’я Микола оселяється біля Горлівки, що на Донеччині, як екопоселенець. Разом з близькими людьми він міг жити щасливо на цій землі, але з початком бойових дій на Донбасі усілякі надії на щастя швидко зникають.

Щоб відновити справедливість та помститися за смерть рідних, Микола вступає у лави добровольців, які прагнуть боронити свою землю, і стає нещадним до ворога снайпером.

«Фокстер та Макс»

Жанр: сімейна фантастична комедія
Дата прем’єри: 2019
Статус: ведуться перемовини

Одного разу дванадцятирічний хлопчина Макс знаходить балончик із фарбами та малює графіті собаки. Але зненацька цей малюнок оживає й перед здивованим підлітком з’являється пес-наноробот, котрий володіє супергеройськими здібностями. Та новоявлені друзі ще не підозрюють, що на них полює небезпечний злодій, який намагається втілити свій підступний задум за будь-яку ціну.

«Додому»

Жанр: драма
Дата прем’єри: 2019
Статус: ведуться перемовини

У центрі оповіді знаходиться кримський татарин Мустафа, змушений оплакувати смерть свого старшого сина Назіма. Він вирушає до Києва, щоб забрати молодшого, Аліма, а потім – поїхати в анексований Крим та поховати Назіма на рідній землі, як того вимагають мусульманські звичаї.

«Люксембург, Люксембург»

Жанр: трагікомедія
Дата прем’єри: 2022
Статус: ведуться перемовини

Двоє дорослих братів-близнюків Василь і Микола раптово дізнаються, що у Люксембурзі помирає їх батько, з яким вони навіть не знайомі. Та якщо Микола прагне поїхати до старого, Василь дотримується протилежної думки.

Врешті-решт герої домовляються все-таки вирушити у Люксембург, але чи виявиться ця дальня подорож хоч якось виправдана, адже хлопці збираються зустрітися, по суті, з чужою їм людиною?

«Я і Фелікс»

Жанр: драма
Дата прем’єри: не визначена
Статус: ведуться перемовини

Дитинство та дорослішання Тимофія прийшлося на шалені дев’яності, тож ця історія відбувається саме в цю непросту епоху. Особлива увага тут приділяється життєвому шляху Тимофія, його оточенню, а також відносинам головного героя із Феліксом, який колись працював у контррозвідці. Історія створена за мотивами роману Артема Чеха.

«Атлантида»

Жанр: військова драма
Дата прем’єри: 2020
Статус: ведуться перемовини

Недалеке майбутнє, 2025 рік. Україна здобула перемогу у війні з росією та повернула собі окуповані території, в тому числі й Донбас. Спустошені та зруйновані війною землі являють собою щось нескінченно депресивне. Але навіть в таких сумних умовах герої повинні рухатися вперед, жити, кохати.

«Сторожова застава»

Жанр: пригодницьке фентезі
Дата прем’єри: 2017
Статус: очікується незабаром

Екранізація однойменного роману Володимира Рутківського. Звичайне сонячне затемнення призводить до незвичайних подій. У результаті цього явища відкривається міжчасовий портал, куди потрапляє школяр Вітя.

Таким чином хлопчик переноситься на тисячу років назад і знайомиться з легендарними богатирями. Юного героя чекає багато небезпечних пригод та зустріч зі страшним ворогом, який володіє чорною магією. 

«Захар Беркут»

Жанр: історичний екшен
Дата прем’єри: 2019
Статус: очікується незабаром

У 1241 році монголо-татарська орда намагається захопити якнайбільше земель і доходить до Карпат, де й таборяться для відпочинку. В цей час двоє братів Беркутів проникають в табір та звільняють полонених.

Коли хан Бурундай дізнається про таку зухвалість, він вважає справою честі помститися. Тепер місцеві мисливці під керівництвом відважного та досвідченого Захара Беркута мають вступити у безкомпромісну битву з численним ворожим військом хана. Екранізація однойменної повісті Івана Франка.

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: