Статті Статті 24.03.2022 о 19:02 comment views icon

Glovo продовжує працювати в умовах війни: 2290 кур’єрів доставляють замовлення клієнтам у 23 містах

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/05/new-enhanced_compressed-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/05/new-enhanced_compressed-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/05/new-enhanced_compressed-96x96.jpg

Элина Сулима

Автор інтерв'ю, статей та інших лонгрідів

Сьогодні 2290 кур’єрів Glovo доставляють замовлення мешканцям 23 українських міст. Платформа також забезпечує харчовими продуктами ЗСУ в Харкові, Львові та Чугуєві. Увесь прибуток від продажу компанія передає до благодійного фонду «Повернись живим». Про роботу компанії у військових умовах нам розповів керівник напряму Q-Commerce компанії Glovo в Україні Євген Тришин. 

Glovo продовжує працювати в умовах війни: 2290 кур'єрів доставляють замовлення клієнтам у 23 містах

Для Glovo основним пріоритетом є безпека своїх співробітників, кур’єрів і користувачів

Для Glovo наразі важливими є дві речі: по-перше, безпека співробітників, кур’єрів і користувачів; по-друге, максимальна допомога та підтримка країни. Ми відновили роботу в Україні і пристосувалися до нових умов:

– сервіс працює в обмеженому режимі – ми починаємо приймати замовлення о 10:00 та завершуємо за дві години до початку комендантської години;

– запровадили протоколи безпеки для кур’єрів і користувачів;

– під час звуку сирен наш застосунок вимикається;

Курс QA Manual (Тестування ПЗ мануальне) від Powercode academy.
Навчіться знаходити помилки та контролювати якість сайтів та додатків.
Записатися на курс

– розширене покриття мережі наших магазинів (мікрофулфілмент-центрів) Glovo Express, завдяки цьому наші користувачі отримують більше можливостей при розміщенні замовлень у застосунку.

Ми не стверджуємо, що працювати стало складніше. Просто змінилися умови, і ми свідомо вирішили адаптувати свої операції відповідно до них. Звичайно, іноді є складнощі, як, наприклад, з налаштуванням постачання продуктів для Glovo Express і «хмарних кухонь». Однак із цим ми теж впорались.

Glovo продовжує працювати в умовах війни: 2290 кур'єрів доставляють замовлення клієнтам у 23 містах

Glovo доставляє замовлення у 23 містах

24 лютого ми призупинили угоди по всій Україні, а 26-го вже відновили доставляння у п’яти містах на заході України. Поступово ми почали поновлювати роботу сервісу в містах, де ситуація була більш спокійною. Сьогодні ми доставляємо замовлення у 23 містах, включаючи Київ. Але у столиці з міркувань безпеки ми все ще недоступні на Оболоні та Виноградарі.

Там, де сервіс ще не відновив роботу (у Харкові та Києві), наші кур’єри-волонтери – їх у нас 55 – доставляють тим, хто потребує, продукти першої необхідності. На цей час у компанії працює 2290 кур’єрів, які регулярно розвозять замовлення з 1620 ресторанів і супермаркетів.

Курс QA Manual (Тестування ПЗ мануальне) від Powercode academy.
Навчіться знаходити помилки та контролювати якість сайтів та додатків.
Записатися на курс

Glovo продовжує працювати в умовах війни: 2290 кур'єрів доставляють замовлення клієнтам у 23 містах

Glovo продовжує працювати із 3040% партнерів

На сьогодні ми продовжуємо працювати із 30–40% наших партнерів. Зрозуміло, що бізнеси, особливо ті, які працюють у сфері громадського харчування, призупинили свою діяльність там, де ведуться активні бойові дії. Супермаркети та магазини з товарами першої необхідності продовжують працювати. Ми, як і раніше, співпрацюємо з такими мережами, як Varus, Eva, АТБ, «Таврія В», WineTime, «Близенько» та ОККО.

Поступово переналаштовують свою роботу ресторани: хтось забезпечує обідами тероборону та лікарні, хтось відновлює роботу для клієнтів. У містах, де наш сервіс зараз доступний, ми доставляємо замовлення з Pesto, «Пузатої Хати», Chin Chin, Mamamia, «Хачапурі та вина» та «Львівськіх круасанів». З кожним днем ​​цей список поповнюється. До того ж ми спростили формат приєднання партнерів до нашої платформи – зараз це можна зробити в чат-боті.

Glovo продовжує працювати в умовах війни: 2290 кур'єрів доставляють замовлення клієнтам у 23 містах

У Glovo найчастіше замовляють готові страви та харчові продукти

Користувачі програми Glovo найчастіше замовляють готові страви з ресторанів або Glovo Lunch Box. Це новий формат, з яким ми перезапустили роботу наших «хмарних кухонь»: налагодили постачання продуктів, зібрали команду кухарів та організували приготування обідів. Для користувачів функції «Їжа» є опція Glovo Lunch Box, завдяки чому ціна їжі майже відповідає її собівартості. Поки що цей формат працює тільки в Києві, але вже за перший тиждень ми побачили високий попит на цю послугу. Тому плануємо запуститися у такому форматі у Дніпрі, а потім в інших містах.

Користувачі, які вибирають функцію «Супермаркети», часто замовляють продукти й товари першої необхідності: молоко, яйця, їжу швидкого приготування та корм для тварин.

Glovo продовжує працювати в умовах війни: 2290 кур'єрів доставляють замовлення клієнтам у 23 містах

Glovo продовжує доставляти замовлення менше ніж за годину

Через специфіку нашого бізнесу партнери самі вирішують, який асортимент страв чи продуктів буде представлений на нашій платформі. Це пов’язано з особливостями та можливостями транспортування конкретних замовлень.

На нашій платформі представлено менше партнерів, ніж до війни. У низці міст через труднощі з постачанням продуктів та нестачу персоналу закладу були змушені скорочувати або міняти асортимент. Однак ми й наші партнери, як і раніше, прагнемо надати користувачам програми можливість вибору.

Щодо наших локацій Glovo Express, то ми намагаємось стабільно поповнювати їх продуктами й товарами першої необхідності. Цього ми досягаємо завдяки злагодженій роботі з нашими постачальниками.

Як і до війни, ми продовжуємо доставляти замовлення менш ніж за годину. Звичайно, зараз на час доставляння впливають сирени. Якщо сирена прозвучала під час завершення активного слота для доставки кур’єром або вже при закритті закладу, замовлення скасовується. Про це ми повідомляємо і користувачів, і кур’єрів. Якщо ні – замовлення зберігається, а користувачів повідомляють про можливість доставлення після завершення сирени.

Glovo продовжує працювати в умовах війни: 2290 кур'єрів доставляють замовлення клієнтам у 23 містах

Компанія весь прибуток передає до благодійних фондів

У перші дні війни ми скасували операції в усіх містах. Проте нам вдалося відновити нашу діяльність у тих із них, де ситуація була більш-менш безпечною. Хоча в населення є гостра потреба в товарах першої необхідності, активних користувачів застосунку поменшало. Для нас зменшення кількості замовлень або скорочення обороту поки що не є чимось критичним. Прибуток відійшов на другий план, а на перший план вийшла потреба забезпечити мешканців українських міст потрібними їм товарами. Увесь дохід ми передаємо до благодійного фонду «Повернись живим», який підтримує ЗСУ та населення нашої країни.

Glovo продовжує працювати в умовах війни: 2290 кур'єрів доставляють замовлення клієнтам у 23 містах

Ще до війни Glovo провело для своїх співробітників тренінги щодо виживання в умовах бойових дій

За кілька днів до російського вторгнення всіх наших співробітників проінструктували про те, як діяти в разі сирен, обстрілів, вибухів і переміщень у міських умовах. Подібний інструктаж отримали і під’єднані до платформи кур’єри.

Зараз ми щодня проводимо онлайн-зустріч зі співробітниками офісу, щоб переконатися, що всі вони в безпеці. Також ми залучаємо психологів, які допомагають нашим колегам зберігати душевний спокій в умовах бойових дій. Ще в перші дні війни ми запустили координаційний центр, який допомагав співробітникам компанії та їхнім сім’ям у переселенні. У нас у команді є люди, будинки яких були зруйновані ще в перші дні війни, а є співробітники, які виїжджали з міста під час обстрілів.

У перші дні війни команда Glovo створила спеціальний фонд, куди співробітники інших країн жертвували кошти для українських колег. Персонал Glovo у Казахстані, Грузії, Франції, Іспанії, Румунії та Польщі пропонував свої квартири українським працівникам.

Загалом до підтримки колег в Україні приєдналися усі представництва компанії. Також ми створили спеціальний фонд фінансової допомоги.

Загалом до підтримки колег в Україні приєдналися всі представництва компанії. Також створили спеціальний фонд фінансової допомоги.

Для приєднаних до платформи кур’єрів, як і раніше, діє місцеве та міжнародне страхування, завдяки чому вони можуть отримати компенсацію витрат на лікування.

Glovo продовжує працювати в умовах війни: 2290 кур'єрів доставляють замовлення клієнтам у 23 містах

Більшість співробітників компанії працюють віддалено

Зараз більшість наших співробітників працює віддалено. Однак у містах продовжують діяти локації Glovo Express і «хмарні кухні». Частина співробітників залишається в Києві, Дніпрі, Харкові, Одесі та інших містах. Ми сподіваємось, що незабаром вся наша команда знову збереться в київському офісі.

У застосунку Glovo можна замовити медичну консультацію онлайн

Ми плануємо продовжувати роботу сервісу в тих містах, де доставляти замовлення буде відносно безпечно. Саме так ми можемо допомогти українцям отримувати потрібні їм товари тут і зараз. Завдяки тому, що наш застосунок працює по всій території України, наші користувачі можуть зробити свій внесок у благодійний фонд «Повернися живим», скориставшись функцією «Допоможи Україні!», або замовити медичну онлайн-консультацію.

Опція «Допоможи Україні!» також доступна для користувачів Glovo в Іспанії, Італії, Португалії, Польщі, Румунії, Молдові, Грузії. Завдяки їй нам вдалося зібрати 2,6 млн гривень.

Попри тяжку ситуацію в країні, ми плануємо продовжувати волонтерські проєкти з нашими партнерами та кур’єрами-волонтерами в тих місцях, де сервіс ще не відновив роботу. Таким чином ми зможемо постачати потрібні товари нашим військовослужбовцям ЗСУ, персоналу «Укрзалізниці» та працівникам благодійних фондів.

Glovo продовжує працювати в умовах війни: 2290 кур'єрів доставляють замовлення клієнтам у 23 містах

 


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: