Огляди Пристрої 13.02.2024 о 10:00 comment views icon

Огляд GameSir T4 Pro: універсальний бюджетний геймпад з додатковими кнопками

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/08/photo_2022-09-30_11-43-02-e1664550777584-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/08/photo_2022-09-30_11-43-02-e1664550777584-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/08/photo_2022-09-30_11-43-02-e1664550777584-96x96.jpg

Дмитро Спасюк

Автор статей та оглядів

Огляд GameSir T4 Pro: універсальний бюджетний геймпад з додатковими кнопками

Оглянули GameSir T4 Pro – недорогий ігровий маніпулятор, який приємно здивує мобільних геймерів, та водночас може стати розчаруванням для вибагливих ПК гравців. В цьому огляді розповімо про переваги та недоліки геймпада, оцінимо його за різними параметрами та порівняємо з конкурентами. Також зіграли в кілька відеоігор і готові поділитися користувацьким досвідом з читачами.

Огляд GameSir T4 Pro: універсальний бюджетний геймпад з додатковими кнопками
GameSir T4 Pro
1399 грн.

Плюси:

гарне співвідношення якості до вартості; сумісність з різними платформами; комплектне кріплення для смартфона; невеликі мертві зони стіків та адекватна чутливість тригерів; чотири додаткові клавіші на нижній частині геймпада

Купити в Telemart.ua

Мінуси:

слабкий сигнал радіоприймача, що унеможливлює гру за кілька метрів від комп’ютера; високі затримки вводу з непередбачуваною поведінкою; погана вібрація; дрібні нюанси з підключенням на ПК; гладка і слизька передня частина корпуса; не надто точна хрестовина, що відчувається в файтингах

Купити в Telemart.ua
6.5/10
Оцінка ITC.ua

Комплектація та паковання

Маніпулятор має щедру комплектацію, до якої входить сам пристрій, кабель USB Type C, радіоприймач великого розміру зі світловим індикатором, кріплення для смартфона, паперова документація з інструкцією та наклейками.

Такий комплект бачити не дивно, адже GameSir T4 Pro в першу чергу позиціює себе як контролер для смартфонів, але також сумісний і з ПК. Виробник постарався зробити максимально універсальний пристрій, тому не пожалів додати простенький донгл для ПК користувачів.

Дизайн, ергономіка GameSir T4 Pro

Зовнішній вигляд GameSir T4 Pro нагадує контролер Nintendo Switch Pro. Виробник заявляє про наявність гіроскопа, що згодиться для власників найпопулярнішої консолі сучасності. Дизайн класичний, стриманий, акуратний, та декому може не сподобатися прозорий корпус, через який частково видно нутрощі девайсу.

Більшою проблемою є якість самої поверхні – вона гладка і після 20 хвилин спітнілого проходження важкої відеогри починає блищати, стає ще більш слизькою. Геймпад при цьому не випадає з рук, адже нижня частина має сітчату структуру.

Клавіші шумні, навіть на фоні гучних кнопок Xbox Series Controller. Клацання різке та гучне. Особливо це неприємно чути при натисканні на тригери. Також варто відзначити порівняно великий хід клавіш XYBА та не надто точну хрестовину, але про це нижче. Знизу є 4 додаткові кнопки, на які можна призначити певні дії в грі.

Курс Full-stack розробки від Mate academy.
Станьте Full-stack розробником з нуля. Mate academy дає комплексні знання і навички для розробки повноцінних веб-рішень — від візуальної частини до серверної логіки. Ви освоїте технології, щоб створити власний проєкт від а до я — без допомоги інших.
Ознайомитися з курсом

Підключення, сумісність, налаштування

Головною перевагою GameSir T4 Pro є його універсальність. Підключати пристрій можна до комп’ютера, ноутбука, Nintendo Switch, смартфонів на Android/iOS. Далеко не всі бюджетні геймпади пропонують таку широку підтримку ігрових девайсів, тому це однозначно плюс.

Протестували GameSir T4 Pro зі смартфоном: підключатися можна як Xbox Controller, або Nintendo Switch Pro. В обох режимах ігри працюють добре, а також підтримується навігація по меню програм.

Для підключення кожного виду є спеціальна комбінація клавіш:

  • Home + A = Android;
  • Home + Y = Switch;
  • Home + B = iOS;
  • Home + X = PC (2.4 ГГц донгл);

Начебто все добре, але з ПК виникали деякі проблеми під час першого з’єднання. Контролер не визначався нормально, в іграх він був недоступний, хоча програми для тестування клавіш бачили його і всі кнопки працювали. Кілька повторних підключень, вимкнення-увімкнення, перезавантаження ПК і все запрацювало як має бути.

На жаль, рівень заряду не відображається у %, як це робить Xbox Series Controller, та це не є проблемою на фоні того досвіду, який отримали в деяких відеоіграх. Про це буде мова нижче.

Курс Full-stack розробки від Mate academy.
Станьте Full-stack розробником з нуля. Mate academy дає комплексні знання і навички для розробки повноцінних веб-рішень — від візуальної частини до серверної логіки. Ви освоїте технології, щоб створити власний проєкт від а до я — без допомоги інших.
Ознайомитися з курсом

Вібрація, точність, мертві зони GameSir T4 Pro

Геймпад підтримує вібрацію, та користуватись нею – справжній біль. На щастя, тактильний відгук не працює з Android, тому мобільні геймери отримають від цього суцільні переваги. Перш за все, кращу автономність і відсутність дразливого, неточного та шумного вібровідгуку.

Огляд GameSir T4 Pro: універсальний бюджетний геймпад з додатковими кнопками

Вібрація GameSir T4 Pro об’єктивно та суб’єктивно погана. Пристрій весь трясеться, видаючи різкий, низькочастотний звук. Під час вибухів в Battlefield 2042 геймпад буквально впадає в неконтрольовану епілепсію.

Вібрація часто працює з запізненням і триває довше, ніж це повинно, та й самі мотори видають неприємний звук, який нагадує дешеву електричну бритву. Після оригінального маніпулятора Xbox такою вібрацією користуватися не хочеться, адже вона лише заважає, не даючи жодних позитивних вражень.

Підсвічування клавіш та правого стіка можна вимикати, але індикатор режиму роботи залишається увімкненим завжди. Без вібрації та підсвічування можна розраховувати на автономність 10-15 годин, що більш ніж адекватно. За весь час тестування так і не вдалося повністю виснажити акумулятор. Приємно й те, що АКБ вбудований (додаткові витрати на акумулятори в Xbox передають привіт).

Чутливість стіків та тригерів приємно здивувала. Мінімальна мертва зона (до 5 градусів) не заважає грати в більшість відеоігор, за винятком кіберспортивних шутерів на професійному рівні. Тригери також чутливі (хоч шумно клацають), в перегонах можна їхати комфортно, плавно набираючи швидкість. За його скромну вартість очікувалося гіршої якості.

Згідно з офіційного чарту gamepadla GameSir T4 Pro має затримки близько 20 мс. Під час тестування зіткнулися з нестабільними результатами. Тест показував аномалії з затримками 1 мс, чого фізично не буває при безпровідному підключенні. Це вплинуло на середнє значення в «5-7» мс, що не є вірним для цієї моделі. Ставши трохи далі від приймача сигнал міг обриватися, що давало «стрибки» до 50 мс.

Огляд GameSir T4 Pro: універсальний бюджетний геймпад з додатковими кнопками

Це бюджетний геймпад, не призначений для кіберспортивних шутерів, а в однокористувацьких проєктах гравець точно не матиме дискомфорту з 15-40 мс затримкою. Більшою проблемою може стати якість сигналу, адже в цьому плані геймпад трохи розчарував.

За 0.5 метра від приймача сигнал добрий, грати комфортно, але достатньо розлягтися на дивані за 3 метри від ПК і починаються проблеми. Іноді затримки наскільки великі, що це створює враження гри через хмарний сервіс NVIDIA GeForce NOW. Персонаж буквально повертається через кілька сотень мілісекунд після натиску на аналог.

Такі «напади» мали хвильовий характер, не постійний, та цього достатньо. Ці затримки кілька разів за матч можуть зіпсувати статистику співвідношення убивств до смертей чи підвести в найбільш відповідальний момент в Battle Royale іграх. KDR (kill to death ratio) в онлайн іграх з таким геймпадом точно не буде високе, але для singleplayer забавок він підійде.

Також поговоримо про файтинги, адже часто для цього жанру обирають недорогі геймпади. Хрестовина тут незмінна, виконана непогано, по якості немає претензій, чого не сказати про точність. В Mortal Kombat 11 виконати легеньке комбо вже було складніше: серія ударів переривалася через те, що гра фіксувала не, наприклад, «назад А вперед В», а «назад А вниз-вперед В» тощо.

Звісно, порівнювати GameSir T4 Pro з удвічі дорожчим Xbox маніпулятором не дуже справедливо, але суб’єктивно різниця відчувається. Можливо, це справа звички (можливо, поганому геймеру геймпад заважає?) і не більше, але зауважити варто було. На останок додамо, що клавіша HOME ніяк не викликала ігрове меню (Win+G) на комп’ютері, хоча працювала в Android, направляючи на головний екран.

Ціна та конкуренти

Огляд GameSir T4 Pro: універсальний бюджетний геймпад з додатковими кнопками

Вартість GameSir T4 Pro складає 1400 грн. Всього доступно два варіанти: чорний (як в огляді) та білий. За такі гроші модель має величезну кількість конкурентів. Спробуємо виділити декілька найбільш явних аналогів.

Trust GXT-542 Muta Wireless Gaming Controller  (наш огляд тут) пропонує майже ідентичні характеристики з класичною, за мірками Sony, розкладкою клавіш. Вартість 1500 грн.

Canyon CND-GPW02 – ще один цікавий аналог за привабливою вартістю. Технічно та візуально пристрої досить схожі, включаючи напівпрозорий корпус. Ціна 1200 грн.

MSI Force GC30 V2 (наш огляд тут) – популярний геймпад від відомого бренду підійде для ПК геймерів, адже має обмежену сумісність зі смартфонами. Вартість від 1850 грн.

 

6.5/10
Оцінка ITC.ua
Автономність
7.5
Точність, мертві зони
7
Затримки, інтерфейси
4
Дизайн, ергономіка, матеріали, якість збирання
6
Ціна
8

Висновок:

GameSir T4 Pro стане справжнім скарбом для невибагливих любителів мобільних відеоігор. Геймпад легко підключається, сумісний з різними смартфонами і має непогану, як для свого класу, якість виконання. За свою вартість він пропонує гарні можливості, та для справжнього ПК геймера ця модель не дасть таких позитивних відчуттів, а принесе розчарування.

На фоні оригінального Xbox Series Controller всі переваги GameSir T4 Pro стають недоліками, а особливо це буде відчутно в онлайн іграх. Якщо відкинути дрібні нюанси з підключенням, шумні клавіші, не надто точну хрестовину, то в GameSir T4 Pro все ще залишаються серйозні проблеми, про які детально розповіли в огляді.

В будь-якому випадку GameSir T4 Pro відпрацьовує свої гроші, адже в цьому ціновому діапазоні непросто буде знайти кращий геймпад, ще й наскільки універсальний. Цей пристрій символізує прислів’я «як заплатиш – так поїдеш», а їде він непогано. Герой огляду сподобається більшості казуальних геймерів та фанатів мобільних відеоігор, на що він саме і розрахований.

Купити в Telemart.ua

Висловлюємо подяку магазину Telemart за наданий для огляду геймпад GameSir T4 Pro


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: