Огляди Огляди 13.02.2023 о 14:00 comment views icon

Огляд TWS-навушників Huawei FreeBuds 5i: якісний звук, активне шумозаглушення та стильний дизайн за $90

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/IMG_20180729_230800_311-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/IMG_20180729_230800_311-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/IMG_20180729_230800_311-96x96.jpg

Гліб Перерва

Оглядач техніки та софту

Огляд TWS-навушників Huawei FreeBuds 5i: якісний звук, активне шумозаглушення та стильний дизайн за $90

Сьогодні на огляді нові TWS-навушники від китайської компанії Huawei: FreeBuds 5i. Модель оснащена функцією шумоподавлення, вбудованим еквалайзером, сенсорним керуванням та 10-міліметровим динамічним випромінювачем.

4
Оцінка ITC.ua
Плюси: гарна якість звуку, непогані розмовні мікрофони, дизайн кейсу, автономність, шумозаглушення, ціна
Мінуси: обриви зв'язку та проблеми з ПЗ

Розглянемо особливості новинки та розповімо про досвід експлуатації у відриві від екосистеми бренду, упор на яку компанія робить останнім часом.

Пакування та комплектація Huawei FreeBuds 5i

Навушники запаковані у просту картонну коробку квадратної форми з кольоровою поліграфією. Всередині знаходиться наступний комплект:

  • Huawei FreeBuds 5i
  • 3 пари амбушюр (S, M, L)
  • кабель USB-A to USB-C
  • документація

Огляд TWS-навушників Huawei FreeBuds 5i: якісний звук, активне шумозаглушення та стильний дизайн за $90

Амбушури з якісного напівпрозорого силікону і їх краще не втрачати, оскільки форма у них досить незвичайна (нагадує Apple AirPods Pro за формою, але без Huawei вони без жорсткого кріплення). З іншими амбушурами навушники можуть не влізти в кейс.

Враховуючи незвичайну форму, хотілося б бачити в комплекті хоча б 5 розмірів, тому що крок між ними досить великий і людині може не підійти жодна з них для повного комфорту.

Огляд TWS-навушників Huawei FreeBuds 5i: якісний звук, активне шумозаглушення та стильний дизайн за $90

Дизайн, ергономіка та керування

Кейс навушників має добрий вигляд: невелика овальна пігулка лавандового кольору із вкрапленнями візуально нагадує камінь. Матова поверхня кейса приємна на дотик і не збирає на собі подряпини з відбитками.

Курс English For IT: Communication від Enlgish4IT.
Почни легко працювати та спілкуватися з мультикультурними командами та міжнародними клієнтами. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Інформація про курс

Самі навушники із повністю глянцевого пластику. На світлій версії це не так помітно, але швидше за все чорні збиратиму на собі подряпини, хоч це й не так помітно, якби глянцевим був кейс.

Також можливий варіант у чорному матовому кольорі та білому глянцевому.

Огляд TWS-навушників Huawei FreeBuds 5i: якісний звук, активне шумозаглушення та стильний дизайн за $90

Посадка навушників досить чіпка і надійна не тільки щоб не перейматись чи вони не випадуть з вух у процесі експлуатації, але й для занять спортом, так що при правильному підборі амбушур модель можна розглядати як варіант для пробіжок або спортзалу. Навушники досить легкі, але у вухах все ж таки відчуваються.Огляд TWS-навушників Huawei FreeBuds 5i: якісний звук, активне шумозаглушення та стильний дизайн за $90

Управління здійснюється за допомогою жестів. Чутливість хороша, особливо стосовно тапів, але не така комфортна як у моделей з пласкими корпусами.

Курс English For IT: Communication від Enlgish4IT.
Почни легко працювати та спілкуватися з мультикультурними командами та міжнародними клієнтами. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Інформація про курс

Шумозаглушення та мікрофони

Шумозаглушення на несподівано хорошому рівні під час прослуховування музики, але коли звуку немає, навушники трохи шумлять. Є можливість налаштування потужності шумозаглушення залежно від вибраного режиму змінюватиметься сила ANCОгляд TWS-навушників Huawei FreeBuds 5i: якісний звук, активне шумозаглушення та стильний дизайн за $90Огляд TWS-навушників Huawei FreeBuds 5i: якісний звук, активне шумозаглушення та стильний дизайн за $90Active noise cancellation – шумозаглушення, що важливо для людей чутливих до цієї функції.

Режим проникності шумить ще сильніше ніж ANC, але це припустимо оскільки мікрофони можуть ловити ті звуки, які ми не чуємо у звичайному житті (протяги з вікна чи дверей, шум кулерів комп’ютера тощо).

Якість розмовних мікрофонів на високому рівні як для цього цінового сегмента. До рівня Apple AirPods трохи не дотягують, але як розмовну гарнітуру використовувати можна.

Підключення та застосунок

Завантажити програму для налаштування навушників можна безпосередньо в AppStore для пристроїв на iOS, але у Play Market застосунок відсутній. Аби встановити його на Android потрібно перейти за посиланням, що відображається після сканування QR-коду в інструкції, потім завантажити APK-файл програми Huawei AI Life з офіційного сайту Huawei, встановити його і лише потім налаштувати Huawei FreeBuds 5i. Неприємні дрібниці, які відразу ж змазують перше враження, але така специфіка роботи компанії.

Огляд TWS-навушників Huawei FreeBuds 5i: якісний звук, активне шумозаглушення та стильний дизайн за $90

Управління режимами здійснюється через застосунок. У ньому ж можна налаштувати жести (і поставити перемикання шумозаглушення на один із жестів), оновити навушники, обрати режим якості звуку (пріоритет підключення або якості, що вже може сказати користувачеві про якість підключення), протестувати правильність підібраних амбушюр і пошук навушників. Знайти навушники застосунку не вдалося, незалежно від відстані та смартфона, адже пошук навушників працює виключно з Huawei на EMUI11 і новіших версіях.

У приміщенні на близькій відстані зв’язок зі смартфоном тримається добре, але на вулиці під час руху та в метро відбуваються постійні переривання, що дуже заважає прослуховуванню та дратує.

Проблему вдалося вирішити за допомогою програми Huawei, причому досить нестандартним чином. В режимі пріоритету якості звуку з’єднання максимально стабільне, а в режимі покращеного з’єднання звук постійно переривається, що абсурдно, але проблема вирішилася саме так. Потрібно мати це на увазі під час тестування навушників.

Автономність Huawei FreeBuds 5i

Навушники без зарядного кейсу на повній гучності відтворення та з чергуванням режимів шумозаглушення в середньому працюють 4-4,5 години. Від кейса навушники з 50% до 100% заряджаються приблизно за 20-30 хвилин або за 10-15 хвилин з 75% до 100%, тому для повсякденного використання швидкість зарядки комфортна.

Повністю розряджені навушники та кейс заряджаються з 0% до 100% за 2 години 37 хвилин.

Звук Huawei FreeBuds 5i

За замовчуванням еквалайзер налаштовано на посилення низьких частот, а також встановлено пріоритет з’єднання якості звуку. Відповідно перше враження від прослуховування створюється як від максимально басистого пристрою. При відключенні еквалізації навушники зазвучали не надто низько і показали хороший результат.

Не найякісніша подача та інформативність середніх частот, що властиво TWS у цьому сегменті, але хороша деталізація низьких і середніх частот. Навушники приємно слухати на ненасичених жанрах музики таких як реп, поп та легка електроніка, але на рокових композиціях та оркестровій музиці модель сиплеться і звук починає мішатись.

Сцена та розставлення інструментів добре чутна на виконавцях, які акцентують на цьому увагу (наприклад, Foals або Gorillaz), але якщо акцент не був зроблений – то користувач його й не почує.Огляд TWS-навушників Huawei FreeBuds 5i: якісний звук, активне шумозаглушення та стильний дизайн за $90

При перемиканні між режимом пріоритетної якості підключення та пріоритетом якості звучання істотної різниці немає. Режими еквалайзера впливають на звук суттєво і чутно.

Тестування проводилося на смартфоні Google Pixel 4a, ноутбуці Xiaomi Mi Notebook Pro 15.6 та аудіоплеєрі Astell&Kern SR25.

Технічні характеристики Huawei FreeBuds 5i

Динамік 10 мм динамічний
Технологія аудіо

Активне приглушення шуму

Приглушення шуму під час дзвінків

Режим прозорості

Bluetooth BT 5.2
Ємність аккумулятору

Навушники: 55 мАг (хв.)*

Зарядний чохол:410 мАг (хв)*

Час відтворення

Музики на 1 заряді: 6.0 годин (ANC вкл.)**

Музики на 1 заряді: 7.5 годин (ANC вимк.)**

Музики із зарядним кейсом: 18.5 годин (ANC вкл.)**

Музики із зарядним кейсом: 28 годин (ANC вимк.)**

Час зарядки

Близько 60 хвилин

для навушників (у зарядному кейсі)***

Близько 110 хвилин

для зарядного кейсу без навушників***

Розміри навушники

Висота: 30.9 мм

Ширина: 21.7 мм

Глибина: 23.9 мм

Вага: близько 4.9 г ± 0.2 г

Розміри зарядний чохол

Висота: 48.2 мм

Ширина: 61.8 мм

Глибина: 26.9 мм

Вага: близько 33.9 г ± 1.0 г

Захист від бризок, води та пилу IP54

Внизу технічних характеристик акумулятора девайса наступні уточнення:Огляд TWS-навушників Huawei FreeBuds 5i: якісний звук, активне шумозаглушення та стильний дизайн за $90

Ціна та конкуренти

Вартість навушників Huawei Freebuds 5i складає 3 299 грн – для такої якості звуку, дизайну та матеріалів ціна дуже приємна.

За ту ж вартість покупці можуть розглянути такі варіанти, як Sony WF-C500 для 2 999 грн, OPPO Enco Air2 PRO для 2 999 грн або Anker SoundCore Life Dot 3i для 2 599 грн.

Зі спортивних варіантів за невелику доплату можна також розглянути Sennheiser Sport True Wireless вартістю 4 099 грн чи не спортивні, але досить цікаві, Sennheiser CX True Wireless в середньому за 3 600 грн.

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!

Висновок:

відмінна модель за свою вартість з приємним і ергономічним дизайном, непоганим звучанням і гарною автономністю.
Єдиний суттєвий мінус стосується роботи програмного забезпечення, яке виробник може підтягнути в майбутньому після виходу оновлень. Та й проблема має не перманентний характер, так що це не критично. TWS-навушники рекомендовані для прослуховування в сегменті до $100-150.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: