Огляди Серіали 22.04.2023 о 15:00 comment views icon

Рецензія на третій сезон серіалу «Мандалорець» / The Mandalorian

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg

Денис Федорук

Автор статей та рецензій

Рецензія на третій сезон серіалу «Мандалорець» / The Mandalorian

На Disney+ закінчився третій сезон хітового серіалу «Мандалорець». Він продовжує основну сюжетну лінію Діна Джаріна та малюка Ґроґу, а також детальніше розкриває деякі інші арки. Наскільки цікаво було спостерігати за новими пригодами героїв — розповідаємо у рецензії нижче.

4
Оцінка ITC.ua
Плюси: суттєве зміщення акцентів у сюжеті (хоча для когось це може бути і недоліком), захопливі пригоди, якісно поставлені битви, хороші спецефекти, намагання авторів зосередитись саме на історії мандалорців, а не візуальних ефектах і екшені
Мінуси: чергування цікавих сцен з відверто нудними, невибагливість, простота та деяка наївність сюжету

«Мандалорець» / The Mandalorian

Жанр пригодницький космічний екшен
Режисери Рік Фамуїва, Рейчел Моррісон, Лі Айзек Чанг, Карл Везерс, Брайс Даллас Говард, Пітер Ремзі
У ролях Педро Паскаль, Карл Везерс, Омід Абтахі, Джанкарло Еспозіто, Кеті Сакгофф, Джек Блек, Крістофер Ллойд
Прем’єра Disney+
Рік випуску 2023
Сайт IMDb 

Колись мисливець за головами Дін Джарін вирішив захистити малого одноплемінника майстра-джедая Йоди, і з тих пір його життя змінилось назавжди. Нині ці двоє мають нагоду приєднатися до табору мандалорців, що живуть у печері. Але для цього Джаріну необхідно скупатися у Живих водах, які протікають в копальнях Мандалора.

Так герой з блискучим шоломом зможе отримати прощення за порушення мандалорського кодексу. Однак обряд хрещенських купань йде не за планом, тож малюк Ґроґу змушений мчати до Бо-Катан Крайз по допомогу. Оскільки рудоволосій рятувальниці теж доведеться пірнути у воду, вона отримає право приєднатися до своїх і так само багатозначно промовляти «такий шлях».

Рецензія на третій сезон серіалу «Мандалорець» / The Mandalorian

Втім, цій войовниці приготована куди більш важлива місія, та й сумувати героям буде ніколи. Їм доведеться зіткнутися якщо не з черговим нападом кайдзю, то з піратами. А ще ж залишки ненависної Імперії відгукуються тоталітарним ехом в різних куточках Галактики. Зокрема, мофф Гідеон сумлінно виконав роботу над помилками та цього разу куди краще підготувався до нової зустрічі зі старими знайомими.

English For Tech: Speaking&Listening.
Після курсу ви зможете найкраще презентувати свої досягнення, обговорювати проекти та вирішувати повсякденні завдання англійською мовою. Отримайте знижку 10% за промокодом TCENG.
Дізнатись про курс

«Мандалорець» виявився беззаперечним успіхом Disney та новітньої історії франшизи «Зоряні війни».Третій сезон все ще тримає планку, але й спонукає зробити висновок, що тема себе потроху вичерпує.

Якісь цікаві та динамічні моменти тут сусідять з відверто нудними, покликаними не стільки додати якоїсь глибини чи драматизму, скільки заповнити «ефірний час».

Взагалі, з глибиною чи драматизмом тут біда, але це навіть добре, бо «Мандалорець» ніколи не намагався приховати, чим він являється насправді. Цей проєкт суворо рекомендується сприймати як цікаву, трохи казкову пригоду. Таку собі подорож у фантастичний світ з незліченною кількістю чудернацьких рас та вічних ідеологічних конфліктів.

Класичне протистояння добра і зла, пронизане духом безперервних пригод, виглядає автентично щодо культових фільмів батька франшизи Джорджа Лукаса, дай Боже діду здоров’я.

Запропоновані Джоном Фавро та його співавторами події (хоч і меншою мірою) досі захопливі, якісно поставлені та гарно зафільмовані.

Рецензія на третій сезон серіалу «Мандалорець» / The Mandalorian

Тепер головну роль у історії грає не Мандо, а Бо-Катан Крайз.

Саме їй належить об’єднати народ заради спільної мети. Від минулих пригод героя-одинака, притаманних класичним вестернам та бойовикам, майже не залишилось сліду. Творці зосереджуються саме на командній роботі мандалорців (хоча у 7 епізоді вона залишає бажати кращого).

English For Tech: Speaking&Listening.
Після курсу ви зможете найкраще презентувати свої досягнення, обговорювати проекти та вирішувати повсякденні завдання англійською мовою. Отримайте знижку 10% за промокодом TCENG.
Дізнатись про курс

А що там із персонажами? Педро Паскаль продовжить гнути свою лінію та грати роль небайдужого татуся. Напевно, якщо знову доведеться обирати між долею світу та безпекою вже такого рідного чада, результат буде очевидним.

Карл Везерс, що зрежисував один з епізодів, розгулюватиме в настільки пафосних шатах, що навіть Аполло Крід не дозволяв собі подібного епатажу. Мофф Гідеон знову візьметься розводити свою зухвалу дартвейдерівщину. Малюк Ґроґу залишиться таким же миленьким і няшним.

Рецензія на третій сезон серіалу «Мандалорець» / The Mandalorian

Сценаристи не цураються запозичувати якісь дрібні моменти з інших франшиз і фільмів. В кадрі фігуруватиме фінт з першої частини «Світу Юрського періоду». Розбірки з дроїдами змусять згадати про стрічку «Я, робот», а десантування мандалорців — про «На межі майбутнього». Вигляд нічного Корусанта нагадає «Того, хто біжить по лезу» Рідлі Скотта. Ще й Ґроґу застосує такі ж навички, як Еліс у третій «Оселі зла», не кажучи вже про клонування звідти ж.

Новий сезон помітно слабший за попередні. Але це все ще гідна невибаглива розвага, котра може бути цікава основній аудиторії, а саме — шанувальникам серіалу і всесвіту в цілому.

Так, Мандо більше не головний герой-одинак, через що втрачається певна доза чарівності шоу. Однак авторам є що запропонувати натомість, та й після численних поневірянь персонаж давно заслужив стати частиною чогось більшого. Що тут скажеш, такий шлях.

Рецензія на третій сезон серіалу «Мандалорець» / The Mandalorian

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!

Висновок:

Третій сезон, не дивлячись на явні недоліки, можна назвати вдалим, але серіал вже точно починає себе вичерпувати. Четвертий вже у розробці, як і інші суміжні проєкти, тож прощатися з героями поки зарано


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: