Дописи 11.09.2023 о 11:50 comment views icon

Чим ноутбук, на мою думку, краще за ПК або консолі

author avatar
https://secure.gravatar.com/avatar/73d80523fe5d9c94bbef97498d0028a1?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://secure.gravatar.com/avatar/73d80523fe5d9c94bbef97498d0028a1?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://itc.ua/wp-content/themes/ITC_6.0/images/no-avatar.svg

kirill

автор

Цей матеріал – не редакційнийЦе – особиста думка його автора. Редакція може не розділяти цю думку.

Візьми участь у конкурсі та виграй ігровий ноутбук від?

Мій досвід користування ноутами не дуже великий — всього 8 років користування двома, дуже слабенькими, ноутами. Але сьогодні я намагатимуся розказати, чому варто обрати ноутбук замість стаціонарного ПК або консолі Xbox/Playstation.

Чим ноутбук, на мою думку, краще за ПК або консолі

В моєму володінні зараз два ноута: це Lenovo G50-30 та Asus D540NA, котрий є моїм основним ноутом для різних задач, будь то від перегляду ютуб до створення моделей в “блендері” (так-так, Pentium N4200 все ще тягне “блендер”). Часто я використовував свій Asus не вдома, благо, він зі своїми 15 дюймів влізає в мій рюкзак. Але, користуючись ноутбуками, я виділив дві проблеми: перша, яка характерна як для Lenovo, так і для Asus: слабеньке залізо. Колись Lenovo працював швидше завдяки 8 вінді, але зараз, коли там стоїть 10 вінда та HDD диск, сказати, що він працює швидко — язик не повертається. Asus теж колись працював швидше, але з часом він працював все повільніше, і повільніше. Дійшло до того, що я одного разу не стримався і скинув ноут до заводських налаштувань. І, чорт забирай, це спрацювало.

Чим ноутбук, на мою думку, краще за ПК або консолі

А от друга проблема стосується виключно Asus: погана якість збірки. На четвертий рік користування ноутом зламалось кріплення дисплею. Це чудо, що шлейф дисплею працює, але зараз ноут — це як ПК. Проте, до цього я помічав люфти в області жорстокого диску. За 300$, гадаю, це пробачається.

Перейдемо вже до самої теми: чим він, на мою думку, кращий за ПК та ігрові консолі?

Чим ноутбук, на мою думку, краще за ПК або консолі

  • Всі виділяли, і я виділю: мобільність. Через це люди беруть ноутбук, а не ПК чи приставку. Уявіть, що ви прийшли в кав’ярню, і вам терміново треба зробити документ і надіслати головному на роботі. Багато хто скаже, що можна взяти планшет, але давайте на чистоту — з ноутбука працювати легше. В рюкзак вміщається, на ньому стоїть вінда, є клавіатура — все, працюй! А з ПК це складніше (я знаю про неттопи, але по технічній частині вони — відстій): по-перше, тобі треба тягнути його в чемодані, щоб його не пошкодити і транспортувати зручніше, а по-друге, не у всіх кав’ярнях є розетки, де можна підключити комп’ютер. Про монітор, клавіатуру і мишку взагалі мовчу.

Чим ноутбук, на мою думку, краще за ПК або консолі

 

Онлайн-курс "Фінансовий директор" від Laba.
Опануйте інструменти управління грошовими потоками, ризиками та активами компанії, щоби перейти на посаду CFO.
Приєднатися до курсу
  • Ось це вже моє — ноутбук може працювати від павербанку. Це дуже доречно для зими, коли стаються блекаути — планові відключення світла. Магазини працюють від генераторів, а от в квартирах доводиться чекати декілька годин, аби ввімкнули світло. Для ПК-користувачів це плачевно, оскільки їм, мабуть, не по карману зарядні станції на кшталт Ecoflow, та і з ІБП не дуже довго просидиш. Як і для мене, оскільки немає такого кабелю, штекер якого б втикався б у ноут, а потім через USB приєднав до павербанку — по-моєму, це лютий колхоз. Візьміть, наприклад, макбук на процесорі М1. Там просто — в нього є безліч роз’ємів Type-C, тобто, його можна зарядити від павербанку. Як і інші ноути на Windows, в яких є роз’єм Type-C і вони слугують як додатковий або основний варіант для заряджання.

Чим ноутбук, на мою думку, краще за ПК або консолі

  • Різноманітність. Давайте перерахуємо, які є типи ноутів. Сам ноутбук, де дисплей від 15 до 17 дюймів, ультрабуки, де дисплей від 11 до 14 дюймів, трансформери, у яких дисплей сенсорний і ноутбук розкладається на 360°, 2-в-1, тобто, це планшет, де встановлене “залізо” від ноута, встановлений Windows і під’єднується клавіатура, і хромбуки, де замість Windows стоїть Chrome OS. На ek.ua вони коштують від 10 тисяч, 9 тисяч, 11 тисяч, 20 тисяч і 7 тисяч відповідно. Беріть ноутбук на будь-який смак.

На цьому всі мої переваги закінчились, і, мабуть, виділю одним жирний мінус всіх ноутбуків — слабеньке “залізо”, і я, як юзер двох ноутів, кажу: за цю ціну дійсно зібрати потужний ПК, або взяти консоль. Але я готовий пошкодувати декілька тисяч переплати за комфорт у використанні.

Всім дякую і слава Україні!

Візьми участь у конкурсі та виграй ігровий ноутбук від?

Нові моделі ігрових ноутбуків MSI на базі RTX 40** серії з підтримкою DLSS 3.0 – для найвибагливіших геймерів. Ноутбуки серії Prestige та Modern – потужні помічники в роботі, навчанні та повсякденному користуванні.
Один з цих ігрових монстрів – MSI Crosshair C12V ти можеш виграти вже зараз, взявши участь в нашому конкурсі.
Бонус для читачів ITC.ua: знижка 5% у MOYO на будь-який ноутбук MSI за промокодом ITCMOYOITC.

Цей матеріал – не редакційнийЦе – особиста думка його автора. Редакція може не розділяти цю думку.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: